I'M HOME!

BORTA BRA, MEN HEMMA BÄST!

JAG ÄR HEMMA :D

helt jäkla ofattbart!


greetings from the sunshine state

Detta blir mitt sista blogginlägg från USA, nästa blir från mitt rum hemma i Sverige!

Vi har nu förflyttat oss till Floridas västkust till Burkens Place i Fort Myers, jättefint är det! Här kommer vi spendera våra sista dagar, men sista natten blir tillsammans med Lina då vi är tillbaka på vårt hostel i Miami, innan vi flyger hem!
är (som jag sagt redan tusen ggr) jättenervös för att komma hem, men vet att det kommer kännas helt normalt när jag väl är tillbaka i Linköping. Men det är verkligen skrämmande nära nu tills jag landar på svensk kall hederlig mark! :D
Florida har tills slut bestämt sig för att visa sin soliga sida, så de senaste dagarna har det äntligen känts som en solsemester här i södra USA, och lite färg har vi fått på oss (men jag är som vanligt inte brunast, så förvänta er inget :P) Har blivit mycket djurskådning senaste dagarna har det blivit: En tur till den mest södra punkten i USA, Key West, åkte hela gänget en dag då vi fick se lekande delfiner simma utanför oss där vi sola och bada, igår åkte vi en båt-tur i Everglade och matade aligatorer (/krokodiler/gladiatorer you name it ;P) och idag kan jag och lina svära på att det simma en halvmeters haj bredvid oss i vattnet!
vi ska upp tidigt imorgon för sista shoppingdagen här i USA, så ska hoppa i säng nu med mina kära resekompisar.
Avslutar sista inlägget från amerikansk mark med meningen jag inte kan sluta säga om att lämna USA och komma hem:
JAG FATTAR DET INTE!

I'm in Miami Bitch!

SOUTH BEACH, MIAMI, FLORIDA
vilka dagar vi varit med om än så länge!
kom hit i söndags, efter att ha hälsat pa president Obama i DC och även kramat om Rocky i Philadelphia, och möttes av tropisk varme, 90 procent luftfuktighet och regn när klev av planet i MIA. I lägenheten vi hyrt genom hostellet välkomnade en kackerlacka oss vilket resulterade i att vi snabbt förlorade tva sjundedelar av var resegrupp, fia och elin bytte boende efter en natt i the cockroach mansion och sover nu lugnt pa ett lite frashare hotell. monzunregnet har avtagit sen forsta dagen da vi vadade i vattenpölarna längs med gatorna men det ar fortfarande grått, molnigt o blött. på fyra dagar har vi inte sett solen en enda gång så det kommer inte bli ngn pepparkaks-carro som kommer hem till sverige efter florida-resan. men vi hoppas på att det slutar regnar snart i alla fall så man kan vistas utomhus. än så länge har vi kollat alla affärer som finns här i south beach, åkt in till miami downtown och ävgen prövat på partylivet i ett regnigt miami, och det blir nog en repris på det ikv.

 

lite bilder från resan än så länge:


NEW YORK CITY


the brooklyn bridge


the big apple from empire state building

 

rockafeller center

 

the statues of liberty


WASHINGTON DC


the capitol

 

vi hittade den svenska ambassaden i usa-huvudstaden och hälsade på mitt favorithus

 

nu är det inte långt kvar av resan!

stina, elin och fia lämnar oss om några dagar för att dra på roadtrip i västra USA och jag, lina, evelina och martin bor hos Burken, som kom till oss i Miami idag, efter att tjejerna dragit och bor hos honom de sista dagarna.

fattar inte att jag är hemma så snart som jag är! hemma hos min underbara saknade familj och släkt!

men nu hoppas vi på solsolsolsolsolsolsol resten av tiden här, HÅLL TUMMARNA FÖR OSS!

 

sunshine state in my ass!

 

ALLA HÄSLSAR SÅ GOTT FRÅN DEN REGNIGA STATEN :)


in New York

Ooh, vad vi älskar New York! :D
En vecka har vi nu spenderat i den underbara staden som aldrig sover och TRE saker är jag överlycklig för!
En sak är kanon-lägenheten vi bor i, fyra kvarter från Times Square mitt i smeten, hade inte kunnat bli bättre :) Stort, fräscht, sköna sängar, bra kök och så himla ascoolt att ha en egen lägenhet i NYC dessa dagar, vi känner oss verkligen som New York-bor!
Vädret vädret vädret! kortbyxe-väder varje dag, solsken och 30grader!
vi får se staden när den är som finast i höstsolen och det är helt underbart :D
Men bäst är ju att vara tillsammans med alla min saknade underbara fantastiska vänner såklart!
Vi har det GRYMT :D
det har inte blivit allt för mycket shopping, martin är den som bränt mest pengar än så länge tror jag :P överraskande att grabben ska köpa mer grejer än vad sex tjejer gör (tillsammans) ;)
Tack och lov har vi hunnit göra allt vi
Vi har kollat in The staute of Liberty, beundrat Times Square, ätit massor massor med god NY-mat, tagit morgonpromenader i Central Park, hälsat på Brooklyn och vandrat över the Brooklyn Bridge, blivit förrälskade i New York-from above när vi åkt upp i Empire state och Top of the Rock och slitit sönder våra skor på alla manhattan-gator vi gått på (tack och lov för att the subway är så himla bra för den har räddat våra fötter många gånger :P)
Imorgon har vi vår sista dag i the big apple och broadway-show är då inplanerat, kommer bli ett bra avslut :)
Sen bär det av mot the capital of the US, Washington DC! hoppas resan dit går bra med allt vårt jäkla bagage, Lina och jag avråder alla aupairer att resa runt med det man samlat på sig ett år för det är INTE lätt :P
BIG HUGS FROM NEW YORK
my friends say hello to you all ;)

ONE YEAR IN THE STATES!

För ett år sedan var jag på väg mot New York, och nu ett år senare är väskorna ännu en gång packade för att åka till the big apple. Är dock ganska stora skillnader på resorna. För ett år sen kom jag öster ifrån, lämnade lilla landet lagom bakom mig och var superexalterad inför ett aupair-år och först tre dagars förberedelsekurs i New York. Denna gång har jag haft mitt fantastiska aupair-år och haft levt my california-dream och resan till NYC är nu väster ifrån och för att ha min sista semester-resa i USA. My partner in crime, LINA "MY CALIFORNIA-GIRL" BREDBERG, hade jag med mig för ett år sen, och hon är även med mig detta år :D sen är det ju några fler som ska hänga med oss i the city that never sleeps denna gång. lite random personer såhär, har ju inte träffat dem på ett tag så har typ glömt deras namn.. men jag tror att ngn heter EVELINA "FJÖMPEN" WIKSTRÖM, min barndomsvän som jag umgåtts med i 15 år men nu senaste året varit en hel atlant ifrån! en liten skit ska komma hit också, MARTIN "DANCING KING" HAGSTRÖM heter han, bästa grabben jag någonsin träffat! sen har jag för mig att STINA "MY PARTY PRINCESS" EJNEBLAD STRÖMBERG anländer till NYC med, stinisen som jag varit ifrån alldeles för länge! en brud som lovat för länge sen att hon skulle komma hit igen, min kärleksvän ELIN "THE ANGEL" JANSSON som jag ska prata hål i huvudet på! Sen är det en till, jag vet det, fem personer skulle ju flyga hit för att resa runt med oss sista månaden.. hmm.. justja, SOPHIA "FISEN" MITEV HANSEN BISHOF, min snövit, min movie-nerd, my BFF, som jag ska krama sönder om 12 timmar!

Kan ni ana vilken återförening det kommer bli om några timmar i THE BIG APPLE?!?!?
JAG KAN INTE FÖRESTÄLLA MIG DET !!!!!
Denna skara underbara människor, några av mina allra närmsta vänner, ska jag spendera x antal veckor med på USA:s östkust! :D

detta är reseplanen!

EIGHT DAYS IN NEW YORK CITY
FOUR DAYS IN WASHINGTON DC
ONE WEEK IN MIAMI
THE FINAL DAYS ON FLORIDA'S WESTCOAST


har mest förberett mig på att lämna CA och ställt in mig på att komma tillbaka till sverige, så har inte hunit tänka mycket alls på östkusts-resan, men no doubt that it's gonna be awesome! :D
i sista sekund har allt lyckats boka också, så jag håller tummarna för att allt går som en dans!
Ska försöka att uppdatera så gott jag kan om THE TRIP, här eller på fejjan den följande tiden!

Obeskrivligt ledsen och depp för att lämna San Francisco, men tror det inte kommer bli mycket hänga läpp denna sista USA-månad alls.
Fast farväl är jobbigt, sa precis hejdå till  mina som åkte iväg till skolan :( har tagit hand om tvp underbara ungar senaste året, två extra småsyskon har jag tagit hand om, I'm gonna miss my babies a lot! 
Men nu bär det av mot flygplatsen med min värdmamma.. kan inte förstå detta!

BYE BYE CALIFORNIA, my favourite place, thanks for this indredible year!
I'll still be the california-girl in sweden, but I'm gonna miss San Francisco so much!
 ♥

HELLO NEW YORK!

Nu drar vi Lina, jag fattar det inte men VI KLARADE DET!!


best last weekend in the city by the bay

Har haft den bästa tänkbara sista helgen här i San Francisco. Strålande sol, fått umgås massa med Lamia, haft världens galnaste utekväll med Göteborgaren min och sedan en jättemysig avskedsmiddag med värdfamiljen och deras vänner som jag lärt känna under året.
Men usch vad svårt det är, så svårt att säga Good Bye! :(

MY LAST SAN FRANCISCO-DAYS


Lamia och jag möttes i mitt favoritområde och åt glass med hippisarna i solskenet, gött som fasen! Köpte lite finfint där som jag tack och lov fått ner i väskan (packningen är helt okey nu :D, men vilka problems jag haft med att få med allt jag vill ha hem :P)

här bor jag, next to the university of san francisco. Har sett denna skylt varenda dag i ett års tid nu och tänkt hela tiden, måste ta ett kort med den innan jag åker hem. trodde dock att det skulle bli lite tidigare än tre dagar innan jag lämnar staden, varför ska man skjuta upp allt i sista sekund? :P
Lamia fick dock posa framför skylten, hon skyllde på att hon inte varit gymnast, för hon lyckades inte hoppa upp (men jag gjorde det ju galant som ett sjölejon ;P)


Lamias drömbil :P Eriks bil som jag delat källaren med i tolv månader.
Tyvärr blev det ingen bilutlfykt med den, men några bilder fick ho iaf :)


Lamia och hennes urgulliga värdbarn Aliza!

Lamia hade sitt aupair-år avklarat en vecka innna mig, men hon ska stanna hos sin syster och hennes man hennes 13e månad. så jag hjläpte till och flytta all hennes packning från hennes värdfamilj till Farida's place, och det var inte lite, haha. hoppas hon får hem allt :P

en sådan där utsikt jag skulle kunna dö för för att ha från min lägenhet..

jag och fransyskan min strosade sedan runt downtown på fredagkvällen ich hyrde med oss en film hem till Faridas där jag sov över sedan. Just Go with it blev det, en skitmysig och rolig film :) Prövade lins-soppa för första gången hos dem då (vilket var helt ofattbart för systrarna :P) men till min stora förvåning älskade jag det! sen tryckte vi i oss Maui-kakor och Maria-kex, mums!


Lördagen hade jag min sista dag downtown. Ooh, vad jag älskar San Fran en solig dag som i lördags!
Shoppade allt på min shoppinglista och njöt av staden en sista gång!

min sista frozen yogurt på Yoggi, mycket mycket jobbigt avsked!!!!



Mötte senare upp Sofia och vi drog mot Golden Gate Paren där det var hippifestival!

Fullt med folk vare, mest 50-åringar som rökte på och dansade loss till country-musiken som spelades :P
Verkligen typiskt San Francisco-festival!
Mötte på denna galningen också som gick runt med en orm på armen som om det vore en lite hundvalp, uiäk. Men hjlälpte ju iaf i folkhavet för hon kunde lätt ta sig fram eftersom alla höll sih på en meters avstånd ifrån honom. Frugan hans hade även en liten orm i sin handväska också, galet!


Sen vare dags för äventyr-brudarnas sista party-kväll i San Francisco tillsammans, och vilken partykväll det blev! :D


Vi tog bussen ner mot Mission, vilket visade sig vara the place to be! Himla bra hålligång! :D

Shakade loss som fasen och hade superdupersköjj helt enkelt.
Alla planer vi hade för kvällen gick i uppfyllelse, så kan ju inte säga annat än att kvällen blev lyckad.
Kunde inte få ett bättre avslut med min galna brud!
Blev sedan frulle i Haight and ashbury på söndagsmorgonen :P


lamia hade på söndagen byebye-picnik i dolores park med alla hennes supergoa vänner! Hade en jättehärlig lunch i san francisco-solen där och kameran knäpptes för fullt! ett sånt himla mysigt gäng!

lämna en hälsning på cali-flaggan var ett måste, smartaste iden!


som sagt, jättehärlig söndags-picnik! :D


lamia följde sedan med mig hem där karin dukat upp för finmiddag för att säga hejdå till mig :)
USA-tema vare på middagen, allt var blått och rött, och sen (för ovanlighetens skull) så bjöds det på helt underbar hemlagad middag, blev en av mina favoriter och världens godaste sallad till det :)


tyvärr vare inte lamias favoritmat :P

fake-pic to the left, the real feeling to the right, uiak, meat! :P



Såklat kom vår lilla fransk-döpta Joie bra överens med miss France :P
Joie betyder Lycka på franska nämligen, hihi!


dinnertime

icecream-monsters!

ungarna stod för underhållningen :P

lamia-vännen stöttade mig när tårarna kom, toapapper hjälper alltid :P

finaste ♥

Today, monday, MY LAST DAY IN SF
kan verkligen inte fatta det! men jag åker härifrån imorn, detta var verkligen sistsistsista dagen!
var ute på min sista löprunda och usch så sorgligt. älskar mina rundor jag springer här, och den genom golden gate parken till ocean beach är underbar! kommer sakna joggingturerna här, och definitivt sakna att springa i kortbyxor och linne, känner inte alls för att klänga på mig tjocktröja och långbyxor när jag ska ut o springa hemma i lkpg!


lamia hängde sedan med mig när jag fixade till naglarna och sedan tog vi oss ett besök på min favorit Mels Drive Inn :D


San francisco grät med mig idag, ruskigt väder har det varit dagen till ära.

BIG LOVE, best oreo-milkshake, favourite friend and rock-ola!


VILL INTE ÅKA HÄRIFRÅN!
Jag vet att jag gör rätt beslut, för jag vill inte vara aupair mer, men jag älskar kalifornien och de människor jag träffat här, så det sorgligt som fasen att lämna the city by the bay.
Den där caroline som älskade allt som har med sverige att göra existerar inte för tillfället, har vart borta för länge för att minnas hur mitt kära fosterland är :P nu är det bara USA USA USA mitt hjärta brinner för! ;) men anar att det kommer ändras så fort jag landar i sverige och får träffa alla jag längtat efter i ett år :)

Jag har haft välrdens tur att jag kom i denna fantastiska värdfamilj, har haft det mest fantastiska året jag kunnat önska mig med dem! Men känner att jag är redo att lämna dem nu, I'm so done with the aupair-work, men såklart det kommer bli tårar imorn när jag säger hejdå till dem for good for this time när de åker iväg till skolan, och såklart jag kommer sakna dem, och min underbara värdmamma!
men värst är att inte kunna ha lamia i samma stad som mig längre. det är ju ingen fråga om saken att vi kommer ses igen, skulle inte klara mig utan moroten min, men det kommer ju inte bli samma sak. tack o lov är ju inte frankrike och sverige så långt ifrån varandra, och en resa till paris i vår känns ju inte helt fel :D och vi får väl se, hon kanske lyckas övertala mig och jag flyttar med henne till españa ngn gång i framtiden också :P
men är så obeskrvligt glad över att jag fått haft mitt år med henne här, världens mest underbara är hon ♥
sen är det ju den där sofia också, som skulle komma till san fran ett år försent. de flesta av mina vänner åkte ju hem en månad innan mig, så jag skulle ju ha tråkigt sista månaden och bara vilja åka hem så det skulle vara lättare att lämna sf. men så uppenbarade hon sig och gjorde sista månaden så förbannat rolig! :D oo vad ledsen jag är för att vi inte hade hela året tillsammans, men samtidigt så gla' för alla galna grejer vi varit med om dessa helger ändå, tack för att jag träffa på den himla tjecka tjejen ;) och fler galna äventyr lär vi ju ändå få tillsammans, i Los Angeles, norge eller göteborg, vad vet jag! :D
känns även för jäkligt att min dröm är över, jag har sett fram emot detta USA-år sen jag var tretton år, och nu är det slut! :( men har fler drömmar som ska gå i uppfyllelse, så det är bara hem och ladda batterierna (och plånboken :P) för nya resor och äventyr. men detta var the big thing, my big dream! så det är tungt som fasen att veta att detta blir min sista natt i kalifornien på ett väldigt väldigt långt tag..


My california dream is over
I've had the time of my life ♥


I wanna stay!

jag vill INTE åka ifrån san francisco. imorgon är sista dagen och jag kommer gråta sönder.


RSS 2.0