The Six San Francisco-S’s in September

Bara fem veckor kvar i min vackra stad har jag nu. Ska suga in allt från mitt Kaliforniska paradis då!
Har mycket att göra innan jag lämnar the city by the bay, men viktigaste av allt är dessa sex s: 

Spara Spara Spara – ska leva fattigt i september så att jag kan slänga pengar omkring mig på ostkusten på resemånaden :P

Springa – gymma, träna, promenara, RÖRA PÅ SIG! Anledning: bli av med mina USA-kilon (haha, håån, det kommer fröken sund aldrig klara av)

Svälta – låter värre än vad det är, men äta mindre helt enkelt. Anledning: samma som ovan (haha ännu större hååån än på den innan, ditt lilla matvrak :P )

Sola – jag ska bli pepparkaksbrun! De säger att september är en av de finaste månaderna i san francisco, så jag hoppashoppashoppas på shteek!

Scrapbooking – dessa älskade album! De måste bli klara innan jag aupair-året är över!

Surfa – Lina och jag ska (försöka) bli surfproffs! Nöta vågor med surfbrädorna nere i pacifica vi ska ägna oss åt sista månaden, catch the wave!

/ the California girl ( :'(but only for 35 more days )


back in the states

är nu hemma efter fem dagar i toronto med ungarna. Farmor maija och farfar thorbjörn (svenskar är de, vilket hörs på namnen :P) har varit jättesnälla och vi har haft jättehärliga dagar tillsammans. Först spenderade vi två nätter i deras cottage utanför storstan och det var som att komma till sverige med sjöar, skogar och blommor överallt, plus att deras sommarstuga låg vid en sjö precis som mitt paradis-landet, så fröken sund fick enorm hemlängtan, den största sen jag flög från sverige. men som tur var försvann den när vi lämnade landstället för två nätter i storstan toronto där farföräldrarna hade lägenhet. De två sista dagarna hann vi därför med en tripp till the CN-tower och farfarn körde mig även till Niagara Falls, se det fick jag se med :) Idag har vi flugit tillbaka till San Francisco, jag och ungarna, vilket gick jättebra! Båda två var överlyckliga att se mig när jag kom till dem i torsdags efter att ha varit ifrån dem tio dagar, och james har kramat mig stup i kvarten sen dess och krupit ner i min säng varje morgon för att bara mysa, han är föör go :) fast de är välrdens underbaraste ska det bli riktigt skönt att få några dagar ifrån dem nu :P caroline ska nämligen ut och resa igen, redan om fyra timmar!
 ROADTRIP IT IS! :D



sunset at the cottage


en segeltur med kusinerna i georgian bay
det här skulle väl likagärna kunna vara sverige?! :P



Niagara Falls
maffigt, maffiagare, maffigast!

Blir nu borta från San Francisco resten av augusti-månad och detta ska då göras:
Fem dagars roadtrip med fröken Bredberg, which will be AWESOME! Hämtar upp henne imorgon vid 7am och då kör vi mot Yosemite National Park för att kolla vattenfall och njuta av den fina naturen. Efter det bär det av mot inget mindre än LAS VEGAS där vi ska spendera två nätter och även hinna med Grand Canyon, ska bli grymt! Vi avslutar sedan den sista dagen i Salt Lake City där Lina flyger tillbaka mot San Francisco. Jag fortsätter då själv mot Jackson i Wyoming där min värdfamilj befinner sig för att hälsa på kusinerna, och där stannar jag med dem tills de bestämmer sig för att ta bilen hem :) vilket kommer bli innan den första september då ungarna börjar skolan för då är sommarlovet slut för dem. och kanske kanske kommer en liten hund följa med oss hem då, vi kan ju hålla tummarna att anna-liisa får sin vilja igenom :)

men nu laddar jag för några timmars sömn innan det blir roadtrip till 100% med Lina :D
VEGAS BABY!


one year ago

För exakt ett år sedan matchade jag med min värdfamilj här i San Francisco!
Ett år sedan jag var sådär extremt nervös för mitt andra samtal med den där Karin Eklund borta i San Francisco.
Ett år sedan jag gick fram och tillbaka i mitt rum i Linköping med telefonen tryckt mot örat samtidigt som jag kliade mig på halsen av nervositet och var knallröd i ansiktet.
Ett år sedan jag stammade fram min dåliga engelska i hopp om att imponera på den amerikanska mamman i luren på andra sidan jorden. 
Ett år sedan jag pratade med ungarna för första gången i telefonen som jag nu tillbringat varje dag med i tio månader.
Ett år sedan den där Karin i Eklund i San Francisco sa de magiska orden: We would love to have you as our aupair!
Ett år sedan jag gråtande av lycka rusade nerför trappan hemma och kramade mamma och skrek:
JAG SKA TILL SAN FRANCISCO!

Hjälp vad tiden går fort!

Två veckor med mina tvillingar har också gått fort. Alldeles för fort! Imorse klockan 5.00 lämnade jag och Lina av dem på flygplatsen och nu är de förhoppningsvis hemma på svensk mark igen. Skönt att det inte är lång tid kvar tills man ser dem igen nu :) två-tre månader känns ju som ingenting när man redan varit ifrån Rexandrarna i tio månader innan det! Men tråkigt att de har lämnat Kalifornien är det i alla fall, huset mitt är extremt tomt utan dem!



Har iaf haft bästa semestern här i San Francisco tillsammans med Carro och Lollo, och Lina de sista dagarna! :D
Vi hann nog med allt vi skrivit upp på attgöra-listan, vilket var väldigt mycket! Grymma dagar har det varit!





Idag har jag även sagt Hejdå till Stina. Vi går om varandra resten av tiden hon har kvar som aupair, så idag var sista dagen vi är i San Francisco samtidigt. Så vi hade vår sista lunch på Fillmore och vandrade sedan i typiska sanfrancisco-backar till Union för frozen yogurt till efterrätt.

Kan inte fatta att hon bara har två aupair-veckor kvar!


Imorgon bär det av mot Kanada för min del, är där till på måndag. Ska nu alltså ha tre dagar med lek och bus med mina ungar och deras kusiner hos mina värdbarns farmor och farfar, som har en sommarstuga utanför Toronto.  Semestern min är slut nu, men jag hoppas i alla fall på sol, bad och relax-time där uppe i norr :)

Justja! hade en jättefin födelsedag :D tack så jättemycket för alla olika gratulationer jag fått !


life isn't fair

ibland händer sånt som inte får hända, och en sådan sak hände för en vecka sedan.
en aupair-kompis här i Kalifornien dog i en bilolycka.
finner inga ord för det, är helt overkligt.
kan man inte bara göra det ogjort?
vill bara skicka alla mina tankar till dig och din familj




lev varje dag som det vore den sista.


Happy Birthday to Me!

7 augusti 2011


IDAG FYLLER JAG 20 ÅR :D

nu är det både årets bästa dag där borta i Sverige och här hemma i USA, men enligt mig blir det inte riktigt helt min födelsedag förrän jag vaknat upp av födelsedags-sång, vilket jag gör om några timmar av mina nuvarande sambosar Caroline och Louise :)
så ska snart hoppa i säng för att imorgon få fira min riktiga 20årsdag :D

JIPPIJAJ!

veckan med tvillingarna här i stan har varit kanonkul, superlyckad, dunderbra, fantastisk..
helt enkelt underbar på nästan alla sätt och vis :D
funderar starkt på att följa med dem hem i resväskan på onsdag!

C L C



good bye teenagedream, HELLO GROWNUP-LIFE!

the BIG 20 today!


RSS 2.0