an american midsummer


Håll i kransen, för nu blir det midsommar så det står härliga till här på bloggen :)


Karin och jag tog vägen förbi Safeway på midsommarmorgonen och köpte med oss blommor, smått och gott som påminde om midsommarmat. Sedan åkte vi till en park i San Francisco Bayen vid San Mateo där vi slog oss ner vid en mysig snäckstrand i den gassande solen. Jag började snabbt göra kransar och medans jag jobbar på dem kommer ett gäng med ungar dit och plcokar snäckor, de hade nämligen rast från seglarskolan (stranden låg precis vid en yatch-klubb). Seglarungarna tittade konstigt på mina blommande kransvärk, men brydde sig inte länge om det för de fick istället syn på en råtta! Senare märkte vi att det var två råttar, och dessa äckliga kryp var inte direkt folk-rädda, uisch! Så under våran midsommarlunch sprang råttorna runt bland stenarna och skrämde livet ur oss, mys :P

 


Jordgubbstårta a la California!


Några främmande tjejer kom senare förbi när kransarna var klara och de frågade om de fick ta kort på oss med våra blommor på huvudet :P såå fina tyckte de alltså att vi var :)


efter mycket gott midsommarsnacks så var det photo-time!

det började blåsa på efter ett tag så vi lämnade piren och gick in mot land för att sola ostört från vindarna

snygg tjej det dära!


efter karins och mitt midsommarfirande bar det av mot orinda till Lina. vi började då på starbucks där Lina lämnade sin bilnyckel utanför fiket på muren och glömde helt bort att hon la den där. så en timme senare när vi kommer ut ifrån mataffären och lina inte hittar nyckeln i sin väska (utan att få panik!!) ligger den fortfarande snällt där på muren och väntar på oss. ibland har man tur! vi satte oss då i bilen och med dunkande musik och nervevade fönsterrutor bar det av mot grizzly peak där vi åt midsommarkvällsmat vilket bestod av hamburgare och såklart jordgubbar! :)

flumm                                     flummare                                   flummigast


grizzly peak by night!

 
inne i bilen burrade vi in oss, utomhus var det alldeles för kallt, och efter ett tag kunde man skriva fina meddelanden på den immiga fönster-rutan (vi andades inte så försiktigt som håkanbråkan blev tillsagd av pappa rudolf att göra helt enkelt ;P)

Djur fanns det gott om när mörkret föll. två tvättbjörnar och två bambisar såg vi :) detta var väldigt mysigt att se inifrån bilen, men när vi kommer hem till lina och jag ska plocka mina sju blommor, som jag ska lägga under kudden, var det inte alls lika roligt att springa runt i mörkret och leta midsommarblommor och veta att alla djur fanns där ute. men jag lyckades iaf efter mycket skratt (från linas sida) och många panikattacker (från min sida) få ihop mina blommor som jag sedan la mitt huvud på ihopp om att drömma om min framtida man. den här tjejen kommer aldrig lämna barndomstraditioner hör ni ;)


en midsommarnattsdröm


this has gotta be the good life

Man trodde ju nästan inte att det kunde bli värre med att missa midsommar, men jo, såklart det kan bli. Det har nämligen varit tisdag i sverige. en sommartisdag. det betyder bara en sak. allsång på skansen. man tycker ju att det borde räcka där. caroline missa sommarens första sändning från solliden, det händer ju liksom inte. men det räcker tydligen inte där. för i år har de bestämt att byta programledare på världens bästa sommarprogram till världens bästa programledare. så nu är det den där måns zelmerlöw som ska hålla i allsången. den där måns som caroline sund dregglat efter i år och dar´. och allt detta när caroline är i USA! synd att hägen daz - glassen är slut nu, den skulle behövas! får väl gråta mig till sömns istället.

men innan jag gör det tänkte jag berätta om helgen! för jag har faktiskt hunnit mer grejer än att bara ladda upp tusentals bilder från sundh-äventyren på bloggen ;)
I fredags var det ju midsommar och jag hade en mycket trevlig sådan med den mycket trevliga karin! Vi slog oss ner på en strand i San Francisco Bayen och åt en ljuvlig midsommarlunch i solskenet tillsammans bland råttor och snäckskal :) efter mycket skratt och många jordgubbar i magen tog jag tåget därifrån till orinda där Lina hämtade upp mig och vi köpte med oss lite gott och njöt av utsikten över San Francisco från hennes bergs utsiktsplats i solnedgången. Lördagmorgon bar det in mot stan för Pride Festival! Vi mötte upp Tove, Paulina och Stina och glodde och gapade åt allt galet vi såg. Har massvis med crazy photos som kommer upp snart, det var verkligen CRAZY! När klockan närmade sig fyra drog jag mig hemåt och plockade upp James och satte honom i bilen och då bar det av mot Napa dit Karin och Anna-Liisa befann sig med Karins kompis. Jag tog hand om ungarna på kvällen på den vackra resorten vi bodde på, då Karin skulle på fest :) Låste då av misstag in mig i ungarnas rum (smart som jag är) så jag fick tillbringa halva natten bredvid James i hans säng eftersom det var omöjligt att ta sig in till resten av the big condo och mina stora säng som skrek efter mig :P Fick iaf några timmars sömn och efter att ha väckt ungarna på söndagsmorgonen körde jag i racerfart tillbaka till San Francisco så att jag inte skulle missa alltför mycket av GayParaden som gick genom city. Men jag valde fel väg och hamnade i trafik-kö och rent sagt kokade av ilska och irritation när trafiken sniglade sig fram och jag bara såg framför mig hur många bögar jag missade! Men efter den 2.5timmar-långa bilturen (som vanligtvis tar 1timme) var jag äntligen framme och mötte upp Sara och Karin vid market  street så jag hann se lite av paraden. Stan var smockad med folk och det slutade med att vi tog en lunch på McDonalds och där träffade vi Lina och . . . . HERR CARLFJORD ! (: han hade precis anlänt till USA och var förvånansvärt pigg så vi drog med honom till Golden Gate Parken då vi hoppats gå på gratis-konsert och se One Republic bland annat, men vi var för sena och hittade ändå inte dit. Så efter lite stros i parken var söndagens äventyr slut. Jag åkte sedan tillbaka till Napa på måndagseftermiddagen och hjälpte till med barnen och idag, tisdagkväll, är vi hemkomna från en regning dag i Napa.

Massvis med bilder från helgen kommer snarast möjligt! Innan det kan vi ju drömma oss till stora svenska händelser:
 
får skylla mig själv att jag missar det, en midsommarfin elin och en ljuvlig röst till stokholm i mitt hjärta. buhuu..

tack iaf vänner att ni håller mig uppdaterade om världens bästa sommarsverige ♥

föresten så behöver jag inte gråta mig själv till sömns, hittade ett oreo-glasspaket i frysen och det funkar likabra som dulce de leche ;) life is good!


the Sundh-family on Highway 1



Några dagar efter att vi var hemkomna från Hawaii så var det dags för roadtrip, och inte vilken roadtrip som helst utan längs med kusten från San Francisco ner till Los Angeles! och det var vackert!


torsdagmorgon hämtade familjen upp mig i den snygga USA-hyrbilen och packade in mig i bilen ( i framsätet för att agera guide till och med, det ni! ;P ) tyvärr var inte vädret det bästa när vi började vår resa men regn klarade vi oss undan i alla fall :) först åkte vi igenom san franciscos största park, the golden gate park, så mamma kunde godkänna områdena jag springer genom (och med godkänna menar jag att hon itne såg några uteliggare). sedan åkte vi genom Pacifica, Half Moon Bay och stannade sedan för lite smått och gott och ett karusellåk på Santa Cruz boardwalk


funnelcake, gyros och glass bjöd fikat på!


Resten av torsdagen spenderade vi på Gilroy Premium Outletts, och så fort vi lämnade kusten försvann dimman och det dåliga vädret. Så familjen Sundh drog fram sina kreditkort och shoppade loss några timmar i alla de olika affärerna och lämnade sedan outlett med ännu mera packning och körde mot Monterey. Där hittade vi ett litet mysigt och skabbigt motell, men innan vi hoppade i säng tog vi en runda på piren i Monterey.



Fredagmorgon fortsatte vi söderut och började med 17 mile drive som gick från Monterey till Carmel längs med vattnet.


sälar fanns det gott om! :)


Pebble Beach!
En av världens finaste golfbanor, US Open 2010 spelades där.
Det vackra trädet här ovan är deras logga, the lone cypress, som växte alldeles bredvid den lyxiga golfbanan.


här bakom tränar alltså proffsen på sina puttar :P



Mellan Carmel och San Simeon var den vackraste biten på highway 1, då vi bland annat åkte igenom Big Sur.
Så dessa timmar längs med kusten knäppte jag ivrigt med kameran, pappa stannade på ala möjliga utsiktsplatser, syrran körde OC-maraton på datan och mamma hetsfilmade varenda sväng bilen gjorde så att pappa skulle bli nöjd :P

a m a z i n g !


Vi stannade på en mysig liten restaurang längs med vägen för en god lunch i solen som började titta fram då :)

HIGHWAY ONE, BABY!


sen hittade vi ju dessa extremt vackra djur, sjöelefanterna.
så otroligt smidiga och graciösa låg de däckade på stranden och bara njöt av solskenet. vissa hade dock lite energi att ta sig fram och tillbaka längs med stranden med mask-liknande rörelser och en del bråkade till och med, och då var det riktigt fight! sådan där fight mellan speciella syskon ni vet ;) hehe..

vi åkte förbi det kända rosa hotellet. eller känt o känt, enligt karin min värdmamma verkade det som att alla visste vad det var för något när jag åkte förbi det med dem för några månader sen :P


Sedan blev det ett stopp i Santa Barbara då vi gick ut på piren och träffade på en affärsägare med en pappegoja :)

SANTA BARBARA!

vissa kan det där med att styla bilar, vi var en aning avundsjuka på denna grymma van!


efter santa barbara bar det av mot santa clarita för övernattning, som låg en bit in mot land. detta för att vi skulle ha nära till lördagens händelse: SIX FLAGS MAGIC MOUNTAIN!


Six Flags var grymt verkligen! Synd bara att vi inte tog de läskigaste åkturerna först i början av dagen när det inte var någon kö. Jag ville inte göra det för sist jag var på nöjesfält tog vi den värsta först och efter det var allt löjligt, resten av familjen var helt enkelt för mesiga, hehe ;) men de vi åkte var skitroliga i alla fall! men när vi stått i kö till deja vu i en timme och 30 minuter och karusellen var över på en minut kände vi att det räckte med väntan för dagen, så vi åkte mot kaliforniens pärla: SANTA MONICA!


FINALLY, LOS ANGELES !


Familjen Sundh gjorde sig i ordning för kvällen, nämligen sista familjemiddagen på några månader var det dags för. Vi tog en taxi ner till stranden och gick en runda på boardwalken, sedan hann vi med ltie shopping på 3rd street och sedan var det dags för middag på en mysig italiensk restaurang :P



I ♥ SANTA MONICA



vi hade ju nu kommit till södra kalifornien och där kryllar det av life-guard-houses.
så tjejsidan av familjen sundh posade upp sig framför baywatch-byggnaderna :)





Söndag, dags att upptäcka alla Los Angeles stränder.
Alla stränder blev det väl inte på långa vägar, men några favoriter hann vi med :)

Började att kolla in Zuma Beach som ligger lite norr om storstaden.
Där var det tyvärr dött och dåligt väder, ingen bra start på dagen.



Stannade sedan vid Malibu scenic point och kollade in stränderna från höga höjder och letade sedan kändishus, jag kan ha sett Dustin Hoffman som hämtade tidningen i badrock, men bara kanske!
JUST DET
har världens grej att berätta om DUSTIN HOFFMAN kom jag på!
som alla vet (alla allmänbildade iaf) slog han igenom med filmen the Graduate (iaf så vet alla mina gymnasieklasskompisar det eftersom vi tvingades både läsa boken och se filmen). Denna film spelades i alla fall in i ett hus som ligger nära klubben min värdfamilj är medlemmar i i Burlingame! och en av ungarna som James leker med bor i detta huset med sin familj, liksom i det huset som Mrs Robinsson och Benjamin har sin affär! sååå coolt! och ni som inte hört talas om denna film, LÄS PÅ: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Graduate

en litet parantes bara sådär, åter till roadtrips-berättandet :P
nej, en till parantes! nu när jag surfat runt på dustin hoffman så såg jag att han fyller år dagen efter mig, coolt!
sorry, back to the story now!

MALIBU BEACH


 mellan stränderna här gled vi runt i våran frääna bil och sjöng med till the beach boys!
If everybody had an ocean, across the USA
then everybody'd be surfing, like Californ-I-A!


vid lunchtid var vi framme vid Venice Beach, då vi först lunchade och sedan kollade in denna galna strand.


catch a wave and you're sitting on top of the world!


joo, muskelknutte-stranden förstod vi ganska fort att vi kommit till :P
lock-grabben här med den snygga brännan hade en mage som han gärna skröt med ( I don't blame him :P) och han spände stolt upp sig inför kameran min, men fick bara det på film, så kan tyvärr inte visa det här ;)
den andra killen var bara mesig, han lyckades inte ens köra chin-ups liksom!




längs med stranden hände det en hel del, förutom utomhusgymmet som låg mitt i alltihop.
Rullskridskoåkare fanns överallt, folk försökte sälja marijuana, street-performance var det gott om och the skatepark var full med sk8are ;)




Venice Beach- the crazy beach!


när vi njöt av solen på stranden jagade jag istället baywatch-badvakten. som taget från serien ju! :D

DELFINER hoppade en bit ut från stranden, bara några meter från surfarna :D !

vi avlsutade the beach tour i Marina Del Rey som hade en hel del snygga båtar!
vill ha!!!

sen närmade sig klockan nio och det var söndagen jag fasat för.
ännu en gång var det dags att säga hejdå till familjen.
Det var helt underbart att ha dem på besök och vi hade helt fantastiska dagar tillsammans!
nu när jag tänker tillbaka på det känns det helt overkligt att de varit här, men ändå så normalt.
I alla fall så träffar jag dem snart igen, den långa tiden är ju över nu liksom, går ju att räkna ner i veckor nu ju till återföreningen och då blir jag upphämtad på flygplatsen istället för avsläppt :D

TACK UNDERBARA ÄLSKADE FAMILJ FÖR BÄSTA DAGARNA ♥


the Sundh-family in Hawaii


paradiset Maui spenderade vi åtta dagar på.
tog säkert 2000 bilder, så orkar därför inte lägga ut många, men de flesta finns på fejjan, och några ligger här nedan :)

mamma fyllde stort :D

surfning checkades fort av på attgöra-listan :)


på toppen av en vulkan, högt ovanför havet bland molnen.

bad i vattenfall!

båtutlfykt!


PARADISE-VACATION!


the Sundh-family in San Francisco

Exakt en månad är det sen min kära familj kom hit och hälsade på mig, vilket jag tänkte fira genom att ladda upp några av alla de bilder som togs de veckorna. Vi börjar med dagarna i San Francisco :)


24 maj hade jag min sista skype med familjen som packade för fullt hemma i Linköping


26 maj hämtade jag upp dem på flygplatsen och fick ÄNTLIGEN KRAMA MIN FAMILJ IGEN :D


efter familje-reuinon på flyplatsen körde jag in dem till stan och deras hotell, sedan hann ja vara med dem några minuter på Loris Diner innan det var dags att jobba för mig på torsdageftermiddagen.


Fredagmorgon möttes vi vid Fishermans Wharf i San Francisco-regnet och Alcatraz stod po schemat!


Vi gick en guidad hörlure-tur där och kolla på allt vad det skrämmande fängelset hade att visa upp.
När vi sedan några timmar senare åkte tillbaka mot fastlandet tittade solen fram på oss :)


Lunch på Fishermans Wharf

Hyde Street

Eklund meets Sundh!
På fredagkvällen var Sundh bjudna på middag hos min värdfamilj
Lax, sparris och underbar engelska bjöd kvällen på! :) Anna-Liisa hade värre mundiaré än vanligt :P

Världens bästa mormor hade skickat med hålkaka och leverpastej!!!!!!
så lördagmorgon bjöd på VÄRLDENS GODASTE FRUKOST :D


på lördagen var det dags att visa familjen mitt favoritställle när det gäller matväg:
CHEESECAKE FACTORY :P

♥ ♥ ♥ ♥

På eftermiddagen hade vi några stressiga timmar med shopping, ett snabb-besök i Haight and Ashbury och sedan sushi-middag i Japantown :)

vem är brunast?! ;)


några dagar fick jag med syrran i San Francisco, när mor och far var på egna äventyr,
och då blev det shopping i downtown!

mission impossible: hålla ordning i mitt mini-rum när mer än två personer bor här!

Det var San Francisco det!
Snart kommer en resa till Hawaii :)


happy midsummer!

sitter just nu och tröstäter.. Aledning? Jo, för jag missar just nu min absoluta favorithögtid hemma i sverige: MIDSOMMARAFTON! Just nu borde jag egentligen vakna upp på landet i stugan vid vattnet, möta dagens första solstrålar och hoppa i det spegelblanka vattnet för att sedan nybadad hjälpa mamma binda kransarna, fixa jordgubbstårtan och sedan äta världens godaste midsommarlunch med min kära släkt och njuta av den underbara svenska sommaren. Men detta år blir ett undantag. Istället sitter jag här på andra sidan jorden i vårt lilla kök med min bästa Häagen-Dazs-vän Dulce de Leche som alltid finns där för mig men som ger mig mer dåligt samvete än tröstar mig. 900 kalorier har jag nu tryckt i mig (tack för att du fört in kaloriräkningen i mitt liv lina!), ett helt jäkla glasspaket! depressionen är allvarlig här borta i kalifornien denna torsdagnatt! att missa svensk midsommar är så mycket värre än att missa alla andra högtider tillsammans!

dagarna som varit har jag spenderat på country clubben familjen är medlemmar i. Säger inte mer än att jag har det som Sharpay Evans i Fabulous-sången från HSM2 (ni vet vad jag menar rexisar :P) man kan inte klaga mycket på sitt jobb om man får ligga och sola vid poolen och få betalt för det! ungarna klarar sig så bra själva i vattnet och jag kan då lugnt bättra på brännan :P försökte dock få med karin idag  till poolen men det var inte okey att ha med så många gäster sa min värdmamma :P (en annan av klubbens alla regler) det är verkligen en egen liten värld därpå klubben. hemmafruarna tar med sina ungar till poolen och ligger ett under parasoll med dyra outfitts och skvallrar med varandra och visar upp sina nypedikerade tår medan de pudrar näsan och tittar snett på aupair-caroline som går runt i bikini och slarvig hästsvans :P hehe. det är verkligen en jättefin klubb med golfbanor, tennisbanor, och så poolen såklart :) häromdagen när jag inte hittade ungarna när jag skulle hämta upp dem från campen fick jag skjuts i en golfbil dit :)

Idag träffade jag karin när ungarna var på camp och vi hade god brunch på en mysig litet fik och efter att vi tryckt i oss pannkakor, bacon, eggs, bluberry frenchtoast mm så åkte vi till en liten park där vi solade i en halvtimme och tryckte i oss jordgubbar medan vi nästan blev träffade av basebollar, det var nämligen en baseball-park vi solade på ;)

ska nu hoppa i säng och drömma om landet. imorgon vaknar jag upp för en amerikansk midsommar och planerna för den är inte så dåliga ändå, så kommer nog ta mig igenom midsommaraftonen här i USA galant iaf :)



GLAD MIDSOMMAR!


sunny days



I söndags träffade jag Lamia efter att inte ha sett henne på en månad!
Vi hade en jättehärlig eftermiddag i solskenet vid columbus street där det var North Beach Festival :)



blir så grymt impad av min fransyska varje gång vi träffas. hon talar franska såklart, men även "marockanska" eftersom hennes föräldrar är därifrån, plus engelska då med.
på marknaden träffade vi på en fransk-amerikansk-marockansk herre som sålde marockanska grejer och lamia börjar ju såklart ivrigt prata om sitt kära marocko, först på marockanska, sen hör man att de går över till franska, sen till engelska för att jag ska fatta, sen tillbaka till franska och marockanska. jag bara står där och gapar! har varit med om att hon skiftar mellan hennes språk förut, men blir alltid lika impad, vill med kunna!


kvällsmat åts i washington park som picnik och sedan valde vi bland de italienska desserterna som finns runt columbus street.

Vår mysiga eftermiddag fick en tvär vändning när Lamia ringde sin syster Floreta, som bor här i San Francisco, och systerns kompis svarar och säger att Floreta åkt in akut till sjukhuset pga av extremt magont. Så vi åker dit så fort vi kan med lite stopp på vägen, bland annat att köpa några grejer till Maria, Floretas kompis, som fick några ovanliga cravings på sjukhuset: almond butter och celleri :P hon bara var tvungen att ha det.
det var okey på Floreta när vi väl kom till sjukhuset, och hon mår bra nu som väl är!
När Lamia pratat med sin syster ett tag så började vi leta efter McDreamy eller McSteamy, men ingen av dem syntes till på detta sjukhus :P men coolt att se alla gå runt i de färgade sjukhus-outfittsen man ser i Scrubs :P




Måndagmorgon bar det av mot Six Flags med ungarna mina!
En park som både har djur och karuseller, som ett zoo-liseberg helt enkelt :P




en hel del karusellåkande blev det såklart!
det var extremt varmt så vi hävde i oss vatten, men det var största värmeböljan hittils jag varit med om!


            
Killer whale


Lionking


Elephantie!                                                     SnowTiger

men kunde bada med delfinerna!

efter en lång och kul dag var det dags att dra sig hemåt, med en unge i handen och den andra på ryggen vandrade vi trötta men nöjda mot den kokheta bilen :)


Nu ska en trött Carro hoppa i säng, imorgon bär det av med barnen till en klubb de är medlemmar i som ligger en bit söder om San Francisco för tennis, golf och bad. En klubb med dresscode och regler, inga mobiler inom området och man får inte ha jeans, och jag som barnvakt får inte vistas där medans ungarna har sitt dagsläger utan får lägga mig vid poolen när de är klara ;) blir en intressant onsdag!

Natti!


Hello Sunshine

På plats i San Francisco sen en vecka tillbaka och familjen min är nu i Sverige
efter att spenderat några dagar i Vegas efter att de vinkade av mig i Los Angeles. 
Har haft underbara familjeresor tillsammans här i USA,
kommer inlägg proppade med bilder inom en snar framtid från Sund-dagarna i Kaliforninen och Hawaii.
Men nu är allt som vanligt igen helt enkelt,
och om drygt fyra månader är jag hemma hos familjen i Linkan och får träffa dem igen :)

Veckan som varit har visat på att sommaren är kommen till Kalifornien. Även om San Francisco inte är varmaste delen av Kalifornien har vi ändå haft sol, men blåsigt har det dock varit.
Barnen mina är lediga nu i alla fall, förra fredagen gick de på sommarlov!
Så nu är veckorna framöver fulla med olika camp för dem eller heldagar med aupairCarro.


Last day of school!



Karin har haft besök av sina vänner från Linköping som varit ute på äventyr runt om i världen och avslutat resan i USA och hälsade då på Karin. Så en kväll i veckan joinade jag dem för grillning nere vid Ocean Beach.
Det var kallt, sandigt men mysigt framför våran lilla lägereld som vi efter mycket om och men fick igång :P

Fick en hel del ledigt av min värdmamma denna vecka efter några ändringar i schemat så då passade jag på att dra över till Linas krypin i Orinda. Så på fredagsmorgonen möttes jag av detta när det var dags för frukost.
Jag har sagt det förr, men jag säger det igen, I love Linas place!
det är min lilla svenska oas här i USA ♥


På fredagen blev det sedan poolhäng för hela slanten då hennes ungar simtränar hela sommaren.
Så medan de plaska runt i poolen låg vi och gassade i solen, vilket inte var helt fel! :)



Lördagsmorgon dumpade Lina av mig på barten då hon skulle jobba förfull heldag, så jag åkte till andra sidan stan där Karin hämtade upp mig (en halvtimme försenat dock eftersom tjejen försovit sig! :P) Det bar då av mot IKEA för att möta upp Sara och inhandla lite sommarsvenskt gottigottgott, vi skulle nämligen ha lillmidsommarlunch. Så mitt midsommarfirande detta år bestod av tunnbröd med lax, gräddlökssill, flädersaft och dajmtårta i gräset i parken vid Stanford i Palo Alto :)



Stanford University

Karin köpte sin efterlängtade college-tröja.

palmallén från stanford mot palo alto downtown


Tog sedan caltrainet hem till San francisco vid fem för att passa barnen
och sa då hejdå till en kissnödig Karin och gympasugen Sara efter ett annorlunfa men mysigt midsommarfirande ;)



lovin each day

Familjen Sundh har nu efter hawaiiveckan landat några dagar i Kalifornien. Mor och far lämnade döttrarna sina i San Francisco medan de åkte norrut för att dricka vin på Napas välkända vingårdar medan systrarna sundh shoppade loss här i city :) så jag har därför haft nattbesök av min kinkiga bacillrädda lillasyster i två nätter här i mitt fina hus nu när jag jobbat några dagat :)  och som vi myst med spindlar och rått-drömmar i min lilla säng ;)

men landningen i san francisco blir kortvarig, imorgoonbitti bär det av på Highway 1 med destination LOS ANGELES med lite stopp på vägen. Söndag är jag hemma igen och har då lämnat familjen för att vara ifrån dem ytterligare 140 dagar, vilket inte ska tänkas på nu för nu ska vi på CALIFORNIA ROADTRIP :D 



ALOHA!


update from the paradise


vill bara berätta för alla attt vi lever här i hawaii så ingen oroar sig, och vill också säga att vi lever livet!


maui, hawaii, usa är rena rama paradiset!

kom precis hem från stranden efter att andra eftermiddagen i rad fått se delfiner hoppa i havets solglitter utanför vårat hotell :) och häromdagen var vi öven två meter ifrån jättestora havsköldpaddor! tack och lov var de i vattnet och vi på land ;)

idag har vi ett födelsedagsbarn i familjen, mamma fyller stora 50! så det har vi firat med tårta- och champagnefrukost och nu ska vi göra oss i ordning för kvällens födelsedagsmiddag.

Mycket sol har det blivit och såklart är det vemsomblirbrunast-tävling i familjen Sundh :) jag är som vanligt mer röd än brun och de större delen av kroppen är brända, så vi vet att jag inte kommer kamma hem första pris iaf :P  

solat, badat, surfat och mat i mängder har det blivit än så länge! :)
får se vad de sista dagarna har att bjuda på, men anar att det blir liknande våran första del tid här!



stora hulahula-kramar från Maui!


RSS 2.0