the Oscars


Skulle verkligen passa som movie-director tycker jag ;)

Gårdagskvällen var riktigt kul! Stina, tjejen med kontakter, hade fixat oss två och Lina på gästlistan till ett Oscars-event inne i San Francisco där de visade "the 83rd Academy Awards" på storbildTV. Det fanns drinkar och appetizers och vi gottade oss i allt vi kom åt. Baren hade verkligen gått in för att göra stämingen så Oscars-inspierad som möjligt med Oscars-statyetter, Oscars-drinkar och prylar från movie-sets :) Jag som älskar Oscars-galan tyckte det var jättehäftigt! Så i den festliga lokalen såg vi hela OscarsGalan; beundrade alla vackra klänningar, hejade på favoritfilmerna och letade efter de snyggaste kändisarna i publiken :) Någon gång i livet ska jag se till att bli bjuden till Oscars-galan, det är såå maffigt!
När showen var slut blev det smarrig pizza på ett pizza-place i närheten som några herrar vi träffat bjöd oss på, mumma!










Anna Hathaway och James Franco gjorde ett kanonjobb som värdar!





I lördagskväll kom Lina förbi och hämtade upp mig i sin raggarbil och då bar det av mot en mysig sushi-restaurang där vi gottade oss, sen avslutade vi med frozen youghurt :) Myscket prat och skratt med min favoritblondin!



Jag drog med mig en förkyldning hem ifrån JacksonHole så denna måndag känner jag endast för
 att dega i min säng och trycka i mig enchinagard, usch, hatar att vara sjuk!

Puss och Kram från den framtida Oscars-deltagaren!


home, sweet home!

Hemma nu efter våran skidvecka i de snöiga delarna av USA :) Har haft det jättemys i vinterlandet, mycket relax och mycket skidåkning, bra blandning. Skönt att vara tillbaka i storstaden igen ändå. Är nu färdig för en kväll med Lina downtown, ska bli kul träffa den blondinen :) ! och en annan sak som är skönt är att få klä upp sig och sminka sig igen, inte blivit mycket sånt de senaste åtta dagarna ;)
Nu ska jag packa upp det senaste innan Bredbergskan kommer. Caroline har för en gång skull var effektiv direkt efter en semester och städat rummet och nästan packat upp helt, inte ofta det händer !
Imorgon är det Oscarsgalan som absolut ska ses, big highlight of the year! Stina har kanske också fixat något litet extra inför galan med, det märker vi imorgon :)
Ville bara berätta att jag är hemma och haft det bra och att jag svarar på mejl och bokar upp alla skypedater som måste göras så fort som möjligt :)


cherryberry

Dagarna i LA var helt klockrena med min solstråle! En hel del timmar på Santa Monica Beach med klarblå himmel hanns med och sen gjorde vi även staden med Hollywood, Walk of Fame, Sunset Blvd, Rodeo Drive, Beverly Hills, Grammy Awards (missade dock röda mattan). Hade inte kunnat bli bättre :) (förutom om vi inte missat röda mattan då, hehe) Vi kom hem på alla hjärtans dag några timmar sent pga oväder i San Francisco, men hann iaf med att njuta av en romantisk dyr valentines-dinner-date i stan när vi kom hem. På tisdagen hade Jansson packat klart sin väska och hon lämnade huset vi lunchtid för att bege
sig hemåt till Sverige. Sorgligt men sant. Men är så himla glad för att min elin kom och hälsa på mig! Fasen vad jag saknat henne och fasen vad jag kommer sakna henne igen! Men tiden går så himla snabbt, och snart står jag där på flygplatsen igen om några månader och hälsar henne välkommen på nytt, för hon planerar att resa runt med mig o Lina sista månaden :D kanske även blir ngn mer svensk hemifrån på den resan!

Har jättemånga jättefina bilder från Elin-dagarna i San Francisco och helgen i Los Angeles, men jag orkar inte lägga upp dem nu tyvärr. Det tog tre dagar att få bort luftmadrassen från golvet i rummet mitt efter att elin åkt så vi räknar med att bilderna kommer upp om tre veckor typ ;) Kommer även inte ha tillgång till internet tio dagar framöver heller, så blir lite händelsefattigt här på bloggen ett tag. Barnen har lov så ska nämligen med familjen på ytterligare en skidresa (yey) och det är inte den sista för året (yey). ganska stor ironi över min yey där, är inte alls pepp.. Men hur illa kan det vara att spendera en vecka i det snöiga skidparadiset JacksonHole igen? inte alltför illa hoppas jag ;) haha, nejdå! upp med hakan, på mitt skidorna och fram med den stora barnvänliga carolinen, för nu ska det ses upp i backen med två urgulliga ungar en tid framöver! Lite skillnad på flygtiden dit imorn bara om man jämför med sist vi åkte dit. då var det privatplan på 1.5 timmar. Nu är det tre byten av flyg. vi ska till och med åka enda ner till LA för att kunna komma till Wyoming. Blir världens omväg om man kollar på Amerika-kartan. Men man kan ju aldrig klaga på att få en snabbvesit i Los Angeles igen, även om det bara är av flygplatsen ;)

Nu ska jag packa väskan med skidkläder och böcker så jag kan ha något att läsa framför brasan i min favoritvinterstuga :) Ciao Bella!

a small preview of the LA-photos :






tack mitt bästaste körsbär för besöket
you´re perfect to me min tuffa brud i lyxförpackning ;)


Top Notch

Vill bara berätta att jag klarade uppkörningen idag :D
AMERICAN DRIVINGLICENSE - CHECK !

Imorgon bär det av till Los Angeles  :D 

Dagarna i San Francisco med Elin har varit tummen upp i skyn 24.7 och helgen kommer bli LEGENDARY! :D




kramar från en sovande elin och en överlycklig carro!


she's here!

just nu är klockan halv tio på kvällen här i san francisco. jag sitter i min säng och smaskar i mig mormors hålkaka som kom med elins packning, medan jag försöker lista ut vad fröken jansson vill ha sagt när hon pratar i sömnen. den tjejen är nämligen inte lika pigg som jag såhär på kvällskvisten :P kan bero på att jag inte ligger nio timmar efter min vanliga tid och lider av jetlag ;) så hon sussar så gott bredvid mig i den uppblåsta madrassen, som förlorat luft pga ett osynligt hål :P
tanken var att det skulle bli starbucks-mys ikväll, men jag låter henne sova istället, vi har ju en hel vecka tillsammans ju :D ELIN ÄR HÄR!

nu när hon sover tänkte jag ha en liten bild-uppdatering här på blogga´!



en solig dag i veckan träffade jag Lamia för att luncha och njuta av solen. vi fick ett ganska långt uppehåll vid alamo square där vi märkte att det filmades och hölls på, så efter lite forskning fick vi veta att de spelade in en Giants-reklam till den nästa baseball-säsongen. eftersom några giants-spelare skulle komma dit så satt vi snällt och väntade i gräset på att de skulle dyka upp och vi fick till slut syn på brian wilson, och lite senare när jag gick hemåt såg jag även två andra utklädda spelare :P


reklamen ska handla om en tjej som övningskör med sin körskolelärare och det går uselt för henne, och sedan ska hon märka att hon kör runt på giants-spelarna som sitter i baksätet. låter som en lovande reklam ;)
till vänster är tjejen som kör bilen o till höger är det film-teamet.


Brian Wilson, fear the beard






Ale på sin kära lilla ponny på ridningen i torsdags. det hoppades för fullt :)

På lördagen mötte Lina och jag upp Elin på flygplatsen och sedan bar det av till Orinda. Vi kom hem därifrån söndagkväll och idag, måndag, har vi haft en solig dag i Golden Gate Park.


en glad carro som förväntansfullt väntar på att välkomna sin elin till staterna!

en glad elin som äntligen är framme!!
LYCKA!


orinda-polisens jobb: plocka upp bubblegum på vägarna, tufft arbete.


en tur uppe i bergen och kolla på underbaraste utsikten, middag i lafayette med linas värdfamilj och sedan avslutades lördagen med frozen youghurt på favvostället.



efterlängtad mat, SKAGENRÖRA O AVOKADO :P



söndagförmiddag spenderades på costso där linas bils hjul blev utbytta medan vi och ungarna strosade runt på bamse-varuhuset. söndagseftermiddagen var det dags för shopping i mysiga walnut creek efter att ha lämnat barnen hemma. där hittade vi även en mysig restuarang som hade vad vi ville ha; superbowl-matchen på tv och chickenwings! så vi njöt av en god middag medan vi kollade final-matchen i american football, som gästades av black eyed peace och usher, vilket var matchens höjdpunkt. även fast servitören försökte förklara spelets regler för oss så är ändå inte football något för mig, fattar det inte alls :P  




Frulle på Eat måndagmorgon :)




japanese teagarden


denna dag har inte direkt varit våran dag, lite oflyt liksom ;) allt som jag stolt tänkt visa upp elin var liksom en flopp eller avstängt, och sedan sprang tiden iväg så inte mycket hanns med alls. tur att solen var där och värmde oss i alla fall, lite färg på kinderna har tjejen från vinterlandet fått allt :) men imorgon är det shopping i city som gäller, och då kan väl inget gå fel!? :D

dagarna har varit supersuperhärliga och det finns inget superduperhärligare än att ha elin här!

nu ska jag följa janssons intiativ och sova! Natti på er !


no air

gosh! Har spenderat de senaste 45 minuterna med att blåsa upp en luftmadrass. Batteriet i pumpen var slut och det fanns ingen laddare, så då var det bara att ta till med lungorna! Nu blir det packa, på med kortbyxorna och ut i solljuset ner till stan där jag ska möta Lina, helgen ska tillbringas hos henne i Orinda. Måste nog sitta ner en stund innan jag börjar med det för hela rummet snurrar, lite yr efter att ha förlorat några liter luft ;P Men det är värt det, my sleepover budy for the following 10days kommer troligen sova som en prinsessa, om man jämför med de andra nattgäster jag haft :P det är nämligen så att jag får svenskt besök idag :D

OM TRE TIMMAR LANDAR ELIN I SAN FRANCISCO!
min lycka går inte att beskriva :D


så lördag söndag blir det nya bilder på dessa brudar

berättar om veckan som gått en annan gång, nu ska jag lägga i en växel här :P

kan inte fatta att elin kommer, sist jag såg henne var det tårar och avsked i hallen i linköping,
nu är det lycka och glädje i san francisco! :D


one more year for my California Blondie



Fröken Lina Bredberg tog steget in i vuxenvärlden i lördags och lämnade då tonårsåren bakom sig, vilket naturligtvis måste firas med några av mina favoritbilder från alla våra toppenminnen!


 ♥ balen ♥



2006
we haven't changed a bit!
2010



the blondies in Bangkock


the blondies as partyplaners


the blondies are in love



the blondies on campingtrip



snygging nr3


snygging nr2


snygging nr1


de underbara tre språkreseveckorna i Torquay


klockren ;)
Lina till vänster, Carro till höger, för er som inte ser :P


Blåvik 2010 och 2007


mobilbilder från högstadietiden


så jäkla mycket vi hunnit med genom åren, men mer ska det bli!
 oräkneliga gapskratt, shoppingturer, bilder, festkvällar och en hel del resor! 
frågan är om några av våra minnen någonsin kommer slå vårat år i San Francisco tillsammans,
biggest luck ever that we ended up in the same state my blondie!


California Girls october2010 - october2011

Happy Birthday Darling
20 YEARS


texts are the solution

Wihuu, problem solved! Elin Maria Kristina Jansson och Caroline Elin Sund har nu en resa till Los Angeles! Obeskrivlig lycka :D Tack för mobiltelefoner och för Elin som svarar på viktiga sms fort som fasen ;)


worst friend ever

haha, usch för mig. känner mig som sämsta kompisen. försöker boka flygbiljetter till LA till när elin kommer hit, men vet inte hennes mellannamn. är inte hela världen egenlitgen att inte veta det, men med tanke på vilket rådamp jag fått geom åren pga av sådana petitesser så borde jag veta elins mellannamn för fasen! kristina? maria? gaah?! varför kan jag inte komma ihåg? får vänta med bokningen, men verkar bara som att dessa billiga biljetter bara finns idag, så vill göra det innan tolvslaget, men eftersom hjärnan min inte kommer ihåg så blir det nog de dyra biljtterna. dumma mig!

sugarbowl and powdersnow

Jag är så glad! Ingen speciell anledning direkt, eller joo, tusen olika anledningar egentligen :P
men bara så skönt o vara glad :D så nu vet ni det, intresseklubben antecknar att caroline är glad, wiho! ;)


Denna helg var det snö och skidor som gällde för min del. Följde med familjen upp till Sugarbowl på fredagen. Hämtade upp barnen på skolorna och sedan körde jag för första gången över Golden Gate Bron, känsla!, och hämtade upp Karin och sedan bar det av mot bergena. Det blev bilkörning i ca sex timmar tills vi kom fram till den lilla skidorten. Man åkte gondol till själva skidcentret så det fanns inga bilar där vi bodde vilket var annorlunda och mysigt :P Barnen och Karin bodde på hotellet och jag fick sova hos Sofias förra värdfamiljs hus, jättestor och fin stuga. Lördagsåknigen var inte alls bra, jättesmörigt i backarna och inte kul alls att skida nerför. Tack och lov överraskade natten till söndagen oss för då hade det kommit några decimeter nysnö så det blev tjock pudersnöåkning då, lite för tjockt till och med. Härligt väder och varmt var det, några åkte runt med bar överkropp men så vågad var inte jag :P Hemfärd på söndageftermiddag och då blev det körning över BayBridge istället. Känner mig så grym att nu haklarat av att köra till San Francisco på alla möjliga sätt ;) En mycket mysig helg var det iaf, men ungarna var inte på topphumör hela tiden dock, speciellt inte under bilfärden upp (tröttnar aldirg barn på att fråga "are we there yet?" ?) och när de tvingades gå i skidskola. men annars har jag inte mycket att klaga på på denna RockyMountain-Weekend :)


i utbyte mot sovplats i huset så fick jag gå ut med familjens hundar vilket inte var helt fel när gullungen så snällt hjälpte till :)


Jamsi tappade en tand på vägen upp i bilen vilket han så gärna visade upp för kameran :)



utiskten från hotellrummet


Karin är ett stort fan av att åka skidor i orörd snö, så när barnen var på skidskola på söndagen hängde jag med henne i lite offpist. Problemet var att hennes skidor var en aning bredare än mina och höll sig uppepå snön, medan mina borrade sig ner under snön vilket ledde till x antal tvärstopp och kullerbyttor för min del. Så för det mesta var mina byxor täckta med snö upp til knäna :P



Enjoy the Shnow !



RSS 2.0