here comes the sun

OM VI HAR DET VARMT!
stekande sol, rödlätta kroppar och ett strålande humör, det är San Francisco-andan för tillfället det ;)
Vet inte vad som har hänt, från att förra veckan ha öst ner, ha kallt och grått här i stan till att  nu ha solsolsol!
 Vårkänslorna är verkligen här nu! Det doftar nyblommade blommor och de träd som tappat sina löv under vintern (vilket inte är så många dock) har börjat få sin ljusgröna nyans på grenarna :) Spring is here!

Denna dag har dock inte varit den bästa. Fick först ett snack med familjen min på skype, och pappa som befann sig på Vesterby gav datan till några av mina härliga jobbarkompisar och sedan blev det ett snabb-prat med Evelojnisen. Det var ju ingen helfel början på dagen direkt, men det blir värre. Det var nämligen dags för mitt hår att möta saxen, var ca sju månader sen, och nu var det slitet. Jag säger bara såhär, att jag ska undvika kameror det närmaste halvåret och låta de enda svenskarna som kommer och hälsar på här i USA få se frisyren min, så ingen mer kamera på skype inte.. men även om det är en stor förändring så ska jag inte sura ihop, jag är ju fortfarande blondin ;) och vad tjänar man liksom på att deppa över sitt hår? inget! ( stina, på lunchen hos dig idag var ett undantag ;P ) Efter klippningen vandrade jag till Stinas place, där bjöd hon på underbart god sallad och getost-honungs-macka i den gassande solen :P

Imorgon ska jag njuta av solen tillsammans med Lamia! Har planerat in en picnic med henne i gröngräset :D

hade tänkt lägga ut en före- och efterbild på håret, men no way! Ni får nöja er med förebilden nu bara ;)

putts väck! ;P


Santa Barbara is the shit!

Helgen i Santa Barbara med dessa snygga brudar var hur lyckad som helst!
Vi bodde på ett jättemysigt hostel mitt inne i allt, nära till strand och nära till city.
Vädergudarna hade hört mina böner så vi hade tack och lov inget regn.
Lördagsvädret var kanske inte det bästa, men det gjorde inte ett dugg.
På söndagen visade sig solen på klarblå himmel så att vissa svenska blondiner blev tomatröda i fejset ;)




Paulina var det som stod för körandet och ett grymt jobb gjorde hon. Fem timmar nonstop ner, förutom en tank-paus ute i ingenstans, till Santa Barbara och samma väg hem. Imponderande! ;) I alla fall så var alla goa och glada i bilen för det fanns gott om snacks som Paula köpt innan. Så bilfärden ner gick väldigt snabbt med allt mumsit och trevligt sällskap. Väl i Santa Barbara irrade vi runt lite innan vi till sist hittade hostelet då Lina och jag försökte agera kartläsare :P Framme i vårt enkla hem, där vi skulle spendera vår helg med ca fem andra dubbelsängar med varsina hostel-gäster, bäddade vi fort, bytte om och korkade upp flaskan och gick med glada steg mot stan :)



Santa Barbara by night var inte riktigt vad vi hoppats på ;) men vi hittade snabbt några vänner som vi följde med till en fest med college-studenter som firade in spring breaket. Så vi fick en kväll med dans, röda muggar, surfbrädor, motorcyklar och mycket mycket mer .. ;)





På lördagen gick vi mot shopping-gatan för att endast kolla i affärerna. Lina hade bestämt sig för att inhandla ett par shorts på Urban, men det var det enda. Det slutade med att alla fyra flickor vandrade iväg ifrån city med varsin shopping-påse i handen. Det går liksom inte att hålla igen ibland, eller aldrig helt enkelt :P



Vandringen fortsatte sedan till piren där vi åt lunch på en mysig restaurang.
Sedan gick vi mot hostelet för att få en liten powernap innan kvällens ävnetyr.



Efter att blivit väckta av tåget, som låg granne med hostelet, var det dags för utgång igen


brrrudarna var på G ! ;)



det blev middag på en jätteskön mexikansk restaurang, som tyvärr bjöd på matkoma :P
men magen satte ändå inte stopp för kvällen utan det blev fest i samma lya på lördagskvällen med :)





WESTCOAST - EASTCOAST



Pizzabegäret är ju alltid på topp på fest tycker jag och det var snälla amerikanare vi träffat så de föste in oss i deras bil, baksätet på en truck, och så bar det av för pizza-ätande ;)


det var livat i blåbärskogen ;)
what a night! haha



Hostel-breakfast, detta plus toast ;)



På söndagen tog vi först varsin smoothie på vårt nyfunna favoritfik och sedan beslutades till slut, till carolines stora förtjusning, att vi skulle hyra inlines :) så vi gled runt längs strandpromenaden som att vi var födda på rollerblades.. kanske var att överdriva föresten. Grymt kul var det i alla fall :)



Favoritbilden! Paula hade verkligen hittat den rätta stilen ;)



Helgen avslutade vi i Monterey där vi stannade på vägen hem för middag och lite hamnstros.

Grymt lyckad helg!
kunde inte blivit bättre :D
Tack ni goá glaá tjejer!


Go sharks!

Hockey har det handlat om i veckan. Fick först höra att LHC torskade mot Skellefteå i helgen, men jag tror faktiskt på våra lejon nästa år, då tar de guld. Men eftersom svensk hockey inte höll tänkte Stina och jag satsa på amerikansk hockey (NHL liksom!!) så hon lyckades köpa två biljetter till en sharks-match i sista minuten så på onsdagen vid lunch-tid åkte vi mot San Jose för att se dem möta Calgary. Macthen var grym! det var härlig hockey och härlig stämning!


On the caltrain on our way to San Jose

Rainy San Jose

England in America
flashbacks till Torquay-språkresan då Lina och jag hoppade in och ut telefonbås stup i kvarten :P

RainRainRain

San Jose var inte så livat som vi hade hoppats. När vi frågade efter vägen till shoppingen sa en dam att vi hade Ross-dress for less runt hörnet.. det talade ju för deras utbud så vi satte oss och fikade på Peets istället så att vi även kunde komma ifrån regnet. Här fick Stina för sig att vi skulle agera författare för att inte bli för uttråkade så hon författade en fin novell om dagens händelser medan jag fick ett stort intresse av latin ;)


Lite senare på eftermiddagen tittade solen fram och då bar det av mot Hp-pavilion där matchen hölls.

Såklart inskaffade vi oss i alla möjliga Sharks-prylar :P
Eller varsin tröja i alla fall, Stina gick inte med på att köpa detta söta Haj-huvud ;)



Väl inne i arenan handlades det fat-hockey-food och lite dricka. Vi hade även delat tåg med några svenska killar ner till San Jose som också skulle på hockey så de pratade vi lite med innan matchen drog igång. De hade bag-packad i Asien och tog nu en tur igenom USA också. Blev en aning avundsjuk på deras gyllenbruna nyans, vill med ha sol här istället för detta regn! De hade verkligen otur med vädret de dagar de skulle vara här för såhär mycket har det aldrig regnat under min USA-tid.


Ska de va så ska de va på riktigt!

LADDADE FÖR HOCKEY!

Hockey-fingret = min nya bästis !

Matchen slutade 6-3 till the Sharks, det stod 4-2 efter första perioden så bröjan var det fart i. De spelade skitbra och var en jättekul match. San Jose hade en svensk med i laget, en Bromma-kille, och även en finsk målvakt, finnar trivs tydligen i målet :) I slutet fick vi se på fight också, hela arenan hejade på och domarna brydde sig inte, så de pucklade på varandra tills de inte hade någon kraft kvar :P
Bästa var när san jose gjorde mål, Grym stämning då! hela folksamlingen hoppade upp, Stina och jag high-fivade, dansade loss till bästa vinnar-låten och jag viftade med mitt finger så mycket jag bara kunde!

Mycket lyckad och rolig hockey-kväll :)


Väl hemma i San Francisco efter midnatt hittade jag ett brev adresserat till Caroline på golvet.
MITT AMERIKANSKA KÖRKORT HADE KOMMIT :D
NI får ingen bättre bild på det än såhär för jag ser ut som en gris, på riktigt! ;)


Happy Feet!
På torsdagen var James ledig i skolan, så efter mycket tjat och bråk så fick jag till slut in honom i bilen och körde oss till the Academy of Sience i goldengate-parken. Lillgrabben hade verkligen inte en av sina bästa dagar denna dag, han var en aning bångstyrig. Men vi hade kul på muséet iaf.


ägnad till Sophia ;) inte världens största haj dock, men en haj iaf! :)

James sa att deras förra aupair blivit bränd av en sån här när hon var och surfade, vilket fick mig en aning osäker på min surf-planer till våren ...

In the rain-forest






Coolaste djuret av alla var lätt albino-aligatorn Claude !


Idag, fredagen den 25e mars, är det våffeldagen så det blev absolut våffla till frukost!
Skulle se vilket som var godast att lägga på hjärt-godingarna så jag tog lite blandat av det vi hade i skafferiet. Men av blåbärssylt, hallonsylt, jordgubbar, socker och sirap har jag en stark vinnare: HALLONSYLT! det var ju inte mormors, men det slank ner iaf :)

Hoppas verkligen alla linköpingsbor kommer ihåg vad som hände på våffeldagen för ett år sedan ;)
jag och mina kära PA-medarbetare hade nämlingen vår insamling till Läkare Utan Gränser!
Hjälp avd tiden går fort och hjälp vilket jäkla arbete vi la ner!


Saknar er som fasen brudar ♥

Nu är väskan min nästan färdigpackad, och när jag har precis slutat jobba :) Nedräkningen för fredagen började i måndags 6.30 för Paulas del och för några timmar sen fick jag mess när det bara var 3.5 jobbtimmar kvar och nu är det över! Så om några timmar bär det av till Santa Barbara till på söndag med Paula, Paulina och Lina! Vi har roadtrip ner och bor över på hostel. Solen tittar fram här i the Bay Area nu och jag hoppas solen finns där nere nu med, ber för uppehåll! Ha en bra helg alla för det ska jag ha ! :)


what big teeth you have grandma..

Helgen spenderades i Orinda hos LinaFina. Lördagen var det ruskigt väder så vi stannade inne i hennes lya hela dagen, tog hand om barn, slappa, hosta och åt nötter ;) Söndagen var det dags för shopping så vi åkte till favoriten Walnut Creek och hittade lite finfint. Det blev även två besök på CheeseCakeFactory, ett för lunch, en megastor ceasarsallad delade vi på då, och ett lite senare för att dela på cheesecake, såklart :P när elin var här hittade jag min favorit så var tvungen att ge lina en chans att uppleva himmelriket med ;) Söndagen avslutades i biosalongen för att kolla in "Red Riding Hood". Vi, eller iaf, Lina var väl förbered på att den skulle vara urläskig, men den som skrämde henne mest var nog jag ;) De hade vävt in barn-historien lilla rödluvan väldigt bra, och allt man glömt bort om sagan kom snabbt tillbaka igen :P bra film var det iaf, och inte alls så läskigt som vi trott :P

 
to the cheesecakefactory


det är söta flickor runt om i stan nu som säljer "Girl Scout Cookies" och de fanns även i Walnut. 
Anna-Liisa är besatt av deras lemon-cookies, så de finns ständigt i skafferiet,
men jag är ett större fan av kakorna med peanutbutter i :P 


the holy graal
här är alla underbaringar, cheesecaksen :)
målet är att ha prövat alla innan min tid är över här in hte US !

So long, Farewell!


it's friday, I'm in love

Bläähä, sjuk! Trots för några timmars sömn inatt och en förkyldning som kom hastigt och lustigt har caroline  i alla fall klarat sig igenom denna regniga fredag. Först några jobbtimmar på morgonkvisten och sen efter lunch mötte jag upp Lamia i stan och vi hade några roliga timmar tillsammans, som mest spenderades på Forever21 och Westfield Foodcort där hon tvingade mig att knapra morötter när jag längtansfullt kolla mot bageridisken :P Senare mötte vi upp Lamias syster och hennes kompis och en till fransk aupair på en mysig sushibar och sedan gick vi på bio. "Limitless" bestämde vi oss för, enda anledning för vårt val var såklart skådis-hunken Bradley Cooper som spelar huvudrollen i filmen ;) Hade ingen aning om vad den handlade om, men den var grymt bra! Coolt gjord och häftig handling, och sen Cooper såklart som var pricken över i:t, men även om man inte gillar honom är den värd att se! :)



Veckan har susat förbi här i Kalifornien och nu är tack och lov helgen här :)

Japan-händelserna har väl inte undgått någon, och när jordbävningen ägde rum där för en vecka sedan så varnades det om att en tsunami kunde komma hitåt, men det var ingen fara så alla vet :) dock fick jag precis höra att det idag varit tornado-varningar i området på grund av ovädret vi har och även jordbävningsvarningar. Vill även säga att jag inte märkt av något av detta heller och att läget är lugnt för tillfället :) får hoppas att det slutar med varningar snart, slutar att regna, att solen kommer fram och att jag blir frisk! ;)

A-L var ledig en dag i veckan så vi hade en cykeltur och picnic i Golden Gate Parken den dagen. Hon hade även sin tionde födelsedag häromdagen och det firades på Pasta pomodoro med mumsig pasta och en ben&jerry-tårta till efterrätt som var ännu mera mumsig :)

 


Anna-Liisa 10 years!


BikeHike in the Golden Gate Park



Gårdagen var ju St Patricks Day och det var väldigt kul att gå ut och se hur det firas; allt är grönt ;) De är så mycket ståhej om the irish holiday, men jag har fortfarande ingen aning varför den firas, amerikanarna jag frågat säger bara att det är för att ha en till anledning att dricka :P
Den gröna utgången jag hade med Ebba och Stina var i alla fall lyckad :) irrländska bacon och engelska fish and chips gottade vi oss med först och sen prövade vi allt grönt de sålde i baren :P kan efter kvällen lägga till ett nytt ord i mitt engelska-lexikon, nämligen att säga coctail istället för drink om jag vill ha en "svensk" drink, för när jag bad om "a typical irish drink" igår så fick jag en öl i handen, inte vad jag tänkt mig ;)





green beer, green wine, green shots, green water..
EVERYTHING GREEN ON ST PATRICKS DAY :D

kvällen slutade på Mels Drive in med en milkshake och hamburgare ;)
sedan blev det buss hem efter att jag förgäves ringt till taxi-bolaget x antal ggr som lovat att köra gratis på st patricks day :P




Efter mycket ändring i schemat denna helg så blev det till slut, tack och lov, tid för en Orinda-helg! :D det var på tiden ;) så imorgon efter mina vanliga lördagsmorgon-jobbtimmar tar jag mitt pick och pack ifrån San Francisco-halvön och hälsar på min LinaFina där borta på landet till på söndag ;D det enda jag planerat in är en date med hennes dusch och att sno hennes svenska näs-spray för jag kanb inteb andasb :P resten av tiden kommer vi nog lyckas fylla med annat, typ TALK ;)
iiiihi, looking forward to see my babe!

Nu blir det sova och drömma om Östgötagymnasterna som nu hoppar in sig på trampett och tumbling för att snart tävla :D hoppas det går kanoners för dem! Skickade iväg ett lyckatill-sms till gänget nyss och fick en bild på maskotten, jag lämnade hos laget, som myste i Annas säng ;) Känns Jättekonstigt att inte vara med och tävla med dem, borde liksom vara i Västerås som alla andra ÖGGare! Men Rocky är ju där iaf, så han hejjar åt mig! :D

 den här fräningen fräste 
                            the raccon                   på mig när jag gick hem från bion ikväll.

Innan John Blund kommer ska jag läsa artikeln mormor min skickat med i brevet jag fick av henne idag. Tidningsutklippet är om Måns, han som ska ta över Allsång nu i sommar. Men jag är inte bitter längre, han behöver ju en sommar att värma upp tills att jag kommer bosätta mig där varje sommartisdag :)

Snuviga godnatt-kramar !


Happy St Patrick's Day!



I llike greeeeen today!
firade den stora holidayen på irrländsk pub med stina och ebba :) me like!

vill bara ge världens största lyckospark till ÖGG om tävlar i cuperna i helgen, önskar jag var med er!
SPIKA NU TJEJER!

greeeeeen kisses/CAROLIIIIIINE


scary stuff

Regnet har kommit till oss i Kalifornien. Det bröjar lukta vår, men det är som att ett tidigt aprilregn inte vill försvinna härifrån. I helgen var det dock helt okej väder, men veckan som kommer ser det inte så ljust ut tyvärr.

Har haft en riktigt lyckad helg iaf med lite allt möjligt som hänt :)

Fredagkvällen bestod av en delicious dinner :

Jag träffade systrarna Nancy och Diene och två av deras vänner på en puerto rico - restaruang som låg i upper Haight-området, Parada 22. Jättemysig stämning och jättegod mat!



Efter besöket på parada var vi ändå inte tillräckligt mätta så vi gick till en dessert-bar, candy bar, och tog efterrätt.
Peanutbutter and chocolate cake with black berry, jummy!


På vägen mot efterrätten såg vi två bilkrashar inom loppet av tio min och 100meter, hemskt! Först hörde vi ett jättehögt ljud och såg en bil som snurrade runt, den andra bilens mototrhuv var helt mosad och det var bensin på gatan, tror dock ingen blev allvarligt skadad. Den andra krashen var inte lika stor men scary att det händer så nära inpå och på samma gata.

Förutom bilkrockarna var kvällen mycket trevlig :)


Den stora irrländska högtiden St Patricks Day börjar närma sig så på lördagen var det St Patricks Day parade i stan så jag mötte upp Karin, Sara och Elin vid City Hall och kollade in alla grönklädda människor.



the St Patricks Day - parade
verkligen annorlunda ;)
det var säckpipor, orkestrar, cabecars, drillflickor, dansare, Miss Ireland, hundar, jaa, allt möjligt.
det enda gemensamma var att klädeseln var grön eller konstig :P


Sara, Elin och Karin :)



Riktiga irrländare det här, detta var idealklädseln ;)



Efter paraden så var det dags för lunch så då åkte vi till Columbus Street med
Saras cab-bubbla (som jag älskar!) och åt italienskt


pastapastapastapasta


1.                               2.                             3.

1.på vägen till restaurangen hitta var det ett jäkla oljud i ett träd där ett dussintal papegojor satt o gjorde oväsen
2. Karin hade en svensk tia i plånboken som jag blev fascinerad av! svenska mynt är faktiskt finare än USAs ;)
3. När vi satt och njöt av våran pasta kom det ca 10-20 män och kvinnor förbi på gatan cyklande, spritt språngande nakna :P


Karin och jag åkte efter maten med till andra sidan GG-bron när Sara och Elin skulle hem så att vi sedan kunde promenera tillbaka till SF-halvön sen. 

Cab on the Golden Gate Bridge, LOVED IT :D








first walk on the golden gate bridge



det blev en hel del hoppande klättrande och posande denna lördageftermiddag :P


tanken var ju att jag skulle visa Karin storsdaden, eftersom jag bor här och vet allt (borde veta allt) man kan göra här i stan eftersom hon bor "ute på landet" ;) så efter GGB-promenaden skulle jag guida vägen till Baker Beach, men vi kom på skräcklfulla villovägar :P

Vi skulle ta stigvägen till stranden, men istället för att följa den riktiga stigen hitta jag någon annan väg man kunde gå för att komma till klipporna vid havet och sen till stranden. Det var fullt med växter, kanske anade skallerormar i snåren, sandigt, stenigt, men det värsta av allt, det var extremt brant! Benen skakade av rädsla och utmattning och ju längre vi gick desto mer insåg vi att vi aldirg skulle kunna vända och klättra tillbaka uppför berget igen. Vi såg några killar lite längre ner så vi trodde att om vi kom till dem kunde vi komma ner. Detta insåg vi var omöjligt dock när vi var fyra meter ifrån dem och började få lite småpanik för där var det bratbrantbrant och om man klättrade på berget så rasade det samman för det var sandsten, så man kunde inte hålla sig i något. Jag tyckte min väska var i vägen, så dum som jag var slängde jag ner den till killarna som försökte hjälpa oss att komma ner. Fem min visade sig det var det dummaste för vi kunde verkligen inte komma ner till dem. Paniken blev allt värre och till slut vände jag bara och kröp, klättra, rev i växter och jord för att kunna ta mig upp till toppen igen och lämnade nästan stackars Karin i sticket. haha! Men vi hjälptes åt sen och kom till slut upp och överlevde det hela. Men om vi skulle ramlat skulle vi verkligen slagit ihjäl oss, haha. Det var verkligen en skräckupplevelse, fast vi skratta hela vägen (typ ;P) Väl uppe på toppen insåg jag att grabbarna hade min väska med nycklar, pengar, mobil mm och för att komma till dem var man tvungen att gå runt alltihopa. Tack och lov mötte vi dem till slut och jag fick väskan med nästan allt innehåll i :P Pudret hade dock ramlat ut när jag slängde väskan till dem.

Usch vad vi kände oss som två dumma svenskar. Hela Beachen glodde säkert på idioterna som halvskrek hela vägen nerför berget av rädsla och sedan helt plötsligt vänder och panikklättrar upååt. haha, vilken eftermiddag :P


på upptäcksfärden var det fin utsikt iaf med solnedgång och ett brudpar fotograferades på stranden :)


liiite smårädd sådär :P


 
vi överlevde ju som sagt, så med darrande ben och ett glatt chockat humör följde vi med killarna tillbaka till golden gate bron och tog bussen därifrån för att ta en fika på Fillmore :)


Dessa smoothiesar var vi värda ;)

Söndagen var det grått och trist här i San Francisco. Jag stannade mest inne och skypade med Fisen min och sedan med familjen. Prövade sedan på ett spinningpass på gymmet, and oh my gosh! Låter äckligt, men svettades kopiöst, haha! Var vidrigt jobbigt :P

Lots of Kisses ♥


Sex and the City

Har precis avslutat Sex and the City - serien - maratonet som pågått på min data det senaste halvåret och serien kunde inte fått ett bättre slut ! Har aldrig sett sista avsnittet, but boy I got carried away! Vill inte avslöja det för dem som inte sett det, men fasen vad sugen man bli på att återförenas med sina svenska underbaringar när man såg Carrie komma hem och in på fiket och möta sina efterlängtade vänner. But I'm there soon too ;)




ska torka glädjetårarna nu och få en lång natts sömn, nämligen sovmorgon imorn!


sunshine in san francisco with my Sunshine

Nu är kommer de, Februaridagarna när Elin var här hos mig i San Francisco :D


Fishermans Wharf är väl det mest turistiga i våran stan så såklart det behövdes visas för Jansson

sjölejonen var på plats som vanligt, njöt i solvärmen och lät för jäkligt ;)

PIER 39


Cabelcar


CheeseCakeFactory. Jag må ha prövat många cheesecakes här, men denna tog priset, gudomlig!


Loris Diner, riktigt amerikansk restaurang. Elin fick sin favoritstek och jag njöt av milkshake.
Vi bjöd på en enastående show vid bordet med, vi valde ut favoritlåtarna på jukeboxen och sedan dansade vi loss till Grease Lightning, med alla rörelser från filmen. T-birds were in the house! ;)



MovieTime! Till våra smöriga popcorn såg den romantiska komedin "No strings attached" som var jättesöt :)



Lina kom till in till stan och joinade oss en dag på stranden. Först blev det ocean beach.





Sedan fortsatte solningen på Baker Beach så Elin fick se stadens stolthet på nära håll


my tattooed friends
 

Himmelskt gott!

  
En kille med rejält sixpack hade också slagit sig ner en bit ifrån oss för att sola och han visade stolt upp sin vältränade mage och andra mer privata delar :P














Kvällarna busade vi med barnen och vissa kvällar var värre än andra, som denna :P
Först blev det en hård match i apples to apples och sedan lekte james och jag akrobater.


lite senare blev både barnvakterna och ungarna galna så det var en crazyfight där alla medel var tillåtna, killlikillikill! :)



Haight and Ashbury!



cool mommi det där ;)

Woodside på Anna-Liisas ridning!




twin peaks





Karin firade sin födelsedag en kväll med sina vänner och då var det tema på kalaset;
chineese new year, the year of the bunny,
så huset förvandlades till Kina och personerna till kineser, så bra som möjligt :P
Elin tog hand om ungarna och jag hjälpte till med maten.







pjuh! det var det och det tog sin lilla tid ;) har ca 500-600 bilder från resan till Los Angeles också men vi får se om och när jag pallar med dem :P för dem som är intresserade finns de redan uppe på fejjan, det var en grym resa! :D



Tack för finaste dagarna världens bästa Elin ♥


my king of pop

kolla igenom bilderna från elin-dagarna i san francisco precis (har äntligen fått iväg alla fotona till henne via mejl nu så hon med kan drömma sig tillbaka :P) och märkte att jag helt missat att berätta om det stora goose bumps moment jag var med om! som alla vet är MJ min stora idol och därför skriker jag alltid till så fort jag ser en bild på honom i en affär. detta hände när vi var i fishermas wharf och gick förbi en affär. jag springer in och är helt till mig över en skitbra bild på honom, men så fort jag börjar hoppa runt kommer expiditen fram till mig och tar ner mig på jorden igen (visste dock inte att man skulle ta mig till himlen inom en minut :P). trodde han skulle säga till mig att inte röra något, men istället säger han; "young lady, come with me". så jag följer snällt efter och väntar när han går bakom disken och hämtar något. och detta något var inte vad som helst.
det var michael jacksons "thriller"-LP signerat av the king of pop himself!
jag fick liksom se, hålla, röra på det album michael sett, hållt, rört och signerat! helt utom mig av lycka! den snälla expiditen börja visa mig mer och mer bilder som MJ signerat och jag blev kär i en som han gav mig en discounted deal på; "betala 200 dollar i månaden i ett halvår så är det din!" skulle inte det vara det grymmaste! :D
 blir helt till mig bara att tänka på att äga något med MJ:s riktiga autograf på!
han berättade även lite om när jackson varit i deras butik i Las Vegas några gånger och hela affären hade stängt igen för att han skulle komma. så hade han gått runt där och valt ut vad han ville ha och när han betalade så fråga han om det var okej att få billigare om han signerade några album/bilder, så därför hade de en del :P
fick även träffa affärens boss som träffat Michael, in real life!! 
det var gåshud på hög nivå i den affären :)

 
här är den!

ska se till att få upp San Francisco bilderna från elin-besöket i helgen, det kommer ta sin lilla tid ;)

Ska nu drömma om min signerade michael jackson bild
Sweet Dreams!


I love my kids

asså mina ungar är för härliga! så jäkla glad att jag hamnade i denna familj så jag får ta hand om dem! trivs som fisken med dem och börjar verkligen se dem som familjemedlemmar, småsmåsyskon man FÅR läxa upp liksom ;)
 såklart de har sina nedgångar, som ikväll när jag sa till james att sluta på sitt DS-game, nutidens gameboy, för det är sovdags, så får han utbrott för att jag aldrig låter honom göra vad han vill. hallå, lillkillen, du har spelat i en och en halv timme, sluta babbla skit :P som tur är han inte långtjurig så när han till slut skrikit FINE och lagt ner spelet så säger hans ljuva stämma snabbt; I wanna cuddle with caroline / I wanna sleep with caroline tonight (jag vet inte hus jag ska förklara för en sjuåring hur det där sista kan misstolkas, hehe) älskar min lillkille mer för var dag iaf :) 
 
har fått en ny favoritlåt efter att elin var här, forget you (fuck you) med Cee Lo Green vilket snabbt även blev ungarnas favoritlåt med. så fort den kommer på radion i bilen måste jag höja till högsta volymen och sjunga och dansa med (samtidigt som jag ska hålla koll på vägen), som jag gjorde första gången den spelades, eftersom det nu blivit tradition. spelar liksom ingen roll för anna-liisa om den spelas tre gånger i rad på de tre radiokanaler bilen äger, som hände idag på vägen hem från ridningen. jag måste sjunga med, hur trött jag än blir på den. men så fort jag ser anna-liisas leende i backspegeln så vet man att det är värt det. till och med när hon tappat bort sin tandställning kunde hon få fram ett leende när hon fick höra min ljuva skrikande stämma sjunga med i "sorry, cant afford a ferrari" ;) den meningen är james favorit btw! han är även grym på texten. hans tolkning av "I see you driving round town with the girl I love" är I drivadrivadrivadrivadriva girl I love, so FORGEEET YUU!". musiksnille är vad han är.

en som dock är musiktalang på riktigt är a-l. Hon äger på att rappa. jag kör min klappramsa, som vi lärde oss på högstadiet, och så hittar hon på sina egna texter till det, låter asgrymt enligt mig, hehe. när elin var här fick jag en av rapp-showerna på film och idag lyckades jag även få min 20års födelsedags-sång inspelad också. tjejen är mer pepp på min födelsedag som är om ca ett halvår, än sin egen som är om sex dagar :P, så idag skrev hon en happy birthday-rappsång till mig och berättade att presenten hon ska köpa till mig är ljusblå, vilket gjorde mig mycket nyfiken :P (btw, har massa fler filmer som vill komma upp här på bloggen, men ingen av mina kära blogg-vänner är så bra på att förklara tillräkcligt bra för otekniska caroline så hon lyckas aldrig. detta är alltså ett rop på hjälp! :P)

aja, nog prat om mina favoritbarn. kommer bli världens jobbigaste mamma sen, när den dagen kommer om 100år, när det är mina egna barn liksom, kommer aldrig sluta babbla om dem :P men ungar är verkligen för härliga (ofast, nedgångar finns som sagt, och så mycket värre än den jag nämnde :P)

tisdagsprovet gick bra i skolan, vi skrev en uppsats om death penalty (märkte hur dålig jag är på att stava på engelska då) och hade sedan frågesport om the judical branch och stinas och mitt lag, resees, vann mot det andra, snickers! så rätt, både i godisvärlden som i skolvärlden :P
idag på lektionen bestämdes det att vi ska ha ett debatt-projekt om gay-marriage under en månad framöver och sen började vi kolla på filmen "Milk" som fick massa oscars för två år sedan. Utspelas under 70-talet i san francisco och det är så coolt att känna igen alla gator och byggnader som visas i filmen. jag bor liksom i san francisco! fattar det fortfarande inte :P efter lektionen sen blev det pyttipanna med vändstekt ägg hemma hos mig med stina, mumma!

just det, har glömt berätta att jag var 200meter ifrån president Obama för några veckor sedan! han var på besök i woodside när vi var på ridningen (ingen aning om vad han gjorde där, är ett litet mysigt ställe bara). såg honom inte, men huset han befann sig i pekades ut och det poliser vid varje gatuhörn :P men det kan man ju ändå räkna till ett kändis-span tycket jag, ett halvt iaf ;)


kramar från en san francisco-tjej som gillar sitt liv ;)


snowboard is the thing!



Lite bilder från snöparadiset SugarBowl där vi spenderade helgen


breakfast-time!


anna-liisa gillade brädan min, som gjord för henne att glida ner på :)


hotellet


se upp i backen tio hål i nacken





grymt glad att jag åkte bräda, det är det bästa!

Ingen mer snö för mig nu, LYCKA! :D


strangers in the night

Vart tog Februari vägen? Den månaden har bara swishat förbi! Elin var här 5-15 (ska välja ut en bråkdel av de mijloner bilder jag tog då och lägga upp så att ni kan se hur underbart vi hade det!) och sen snöiga Jackson 18-26. Dagarna bara flög förbi. Nu, den sjunde mars (fem månader kvar till 20årsdagen, wihuu, tiden kommer flyga fram till den dagen med), är jag precis hemkommen från min sista vita helg med familjen! Tog bara 3.5timmar att åka hem med bilen från bergen idag, rekord! Musiken i bilen gick från Abba-allsång i en timme till Countrysong resten av tiden, men av någon konstigt anledning kan jag ändå inte få ut en irriterande Frank Sinatra sång hur hivdet.. :P Anyway, Vi har haft en hel del skidsemestrar tillsammans, Jackson två veckor, en innan jul och en förra veckan, och Sugarbowl en helg i januari och nu dessa fyra dagar vi precis kommit hem ifrån. Så det har blivit mycket skidåkning denna säsong, men denna helg hyrde jag snowboard istället och gosh, I do love to snowbaord! ;) Idag var det kanonhärlig åkning men igår hade det snöat extremt mycket så det var hårt att plöja genom backarna med brädan. Det var även svårt att lyckas stå kvar på brädan jämt, så fick till några väldigt fina vurpor i lössnön, en av dem gav mig en nackvridning så är för tillfället i stort behov av nackmassage ! :P Är också behov av någon som städar mitt rum, ser ut som ett bombnedslag varje gång jag kommer hem efter att ha varit borta några dagar, vilket händer väldigt ofta. Suck, mitt stökiga rum är dock inte det värsta just nu föresten, utan det är att vi har test imorn i skolan, blää! Caroline har tappat glöden när det gäller att plugga kan jag säga. Kan ju föresten också bero på att betyget inte betyder något när man pluggar som aupair, bara man får ihop sina 60timmar, så glöden kommer nog tillbaka när det gäller sen när jag bestämmer mig för att komma tillbaka till skolbänken på riktigt (om ca tio år typ ;P) Vet inte om jag berättat om den nya kursen jag går nu, men Stina och jag har i alla fall hoppat av photoshop-kursen
(det var för segt!) och började för några veckor sedan en civic-kurs som handlar om USA:s regering, lagar osv.
 Det är ganska intressant faktiskt :)

Förra veckan gick också snabbt. På tisdagen var jag på aupairmötet de har en gång varje månad.
Obligatoriskt att gå på men jag har av någon anledning missat dem ganska mycket.
Detta var iaf min andra gång, sist jag var där var för fyra månader sen, helt otroligt länge sedan!
Träffade Lamia och alla andra fransk-talande tjejer (jag älskar verkligen franska!) och vi hade trevligt med mat och prat.
På onsdagen hände en hemsk grej, jag och Anna-Liisa tappade bort hennes tandställning :S so future will tell if I'll be poor or not, vet inte än om jag måste paya något för det, men blir så irriterad på att några sekunders klumpighet kan kosta en 475dollar!
Torsdagkväll var det mexican fiesta i huset här hemma, James födelsedag firades då och taco var på menyn och varför inte då slå till med hela paketet? Så jag köpte piñata, mexikanska blommer, pyntade med sombrero-hattar mm. La fiesta blev iaf lyckad ( förutom de sex bråkgalna killarna som bestämt sig för att fightas tills alla hade gråtit varsin gång :P) och maten var jättegod :)
I fredags, innan det bar av till Sugarbowl, promenerade jag och Stina till Fillmore och tog en fika där på ett mysigt litet ställe och strosade runt i affärer och spenderade en timme bland allt mac-smink, eller iaf Stina gjorde det ;)
Några härliga skype-dater hann jag med i veckan också! Tvillingarna berättade så fint och ingående om deras ekonomi-plugg en dag, Fisens vackra nuna fick jag se en kortis (för kort kortis dock) och Martin har även fått berätta om paradistiden i Thailand :) 


Anna-Liisas bästis och henns familj kom över på middag häromdagen för att laga mat tillsammans,
bland annat gjorde de hemmagjord pesto, pesto! :P




James Mexican Fiesta med tårta och piñata-slagsmål



Anna-Liisa och Jasmine och deras "bike 3000" som de visade upp när deras skola hade science-fair :)


Så nu har ni lite koll på vad kalifornien-tjejen haft för sig den senaste tiden.
Nu ska jag ta en dusch, plugga i en timme, riva ner alla kläder från min säng och sedan sussa gott!

Adios Amigos ♥
 


slalom, slalom baby

wohoo vad tiden går snabbt när man har roligt ;) så fort att jag inte hunnit berätta om
min efterlängtade resa till jacksonhole som vi var iväg på förra veckan när ungarna var lediga.


Flyget till Jackson
tjejen till vänster var en aning uttråkad ;)

Vi bodde som förra gången i mormorn och morfarns übermysiga stuga. De sju dagarna vi spenderade där blev det fem skiddagar för mig, en dag med längdskidor och en sjukdag i huset då anna-liisa inte mådde bra alls (förkylningen som bara dök upp kan ha berott på att det var en skidskoledag för henne :P). men vi myste till det ordentligt i huset och spelade alla olika sorters sällskapspel vi kunde hitta och jag insåg då hur mycket jag hatar att spela mot någon som vinner och det inte är fair-play! men det jag hatar mest är att inte kunna bete mig som en barnrumpa och skrika som jag vanligtvis gör för man ska ju visa de små hur man egentligen ska vara. så jag satt knäpptysst och snörpte med munnen efter varje vinst A-L kammade hem. oo vad jag saknar att få vara den dåliga förloraren jag är! iaf, när sjuklingen tröttnade på att spela spel mot mig så spenderade vi resten av dagen framför tv:n och oj vad jag älskar disney channel! ;)


jackson

det blev en hel del åk med kusinerna i backarna






tio simmars sömn varje natt och varje morgon blev jag väckt av en mystjejej som kröp ner i sängen bredvid mig :)

det blev en hel del läsning

lot of reading


puzzle-time
veckans stora projekt för karin var att få björn-pusslet klart som hon hållt på med varje gång de varit i stugan de senaste besöken, och denna gång blev lade hon sista biten :) jag insåg att jag inte var en pussel-människa, hade inte rätt tålamod :P







James Birthday!


lillkillen fyllde 7år när vi var borta se det firades hos karins syster som bor där.
hon och kusinerna hade fixat en snötårta och innan det blev det pizza som ungarna hjälpt till med.


kusinvitamin, snacka om att dessa kusiner är bästa vänner!

the elks

på en promenix i vinterlandet stötte jag på dessa nyfikna figurer en dag.



crosscountryskiing
wow vilken effektiv träning det är med längskidor, efter hundra meter var jag genomsvett! men jag var ute i några timmar iaf med mycket kämpande. skulle verkligen älska att prova på vasa-loppet en dag, höhö.


the ski-team!


En helmys skidvecka med min helmysiga CA-familj :)


RSS 2.0