blue monday

Jag älskar böcker som slutar precis så fjantigt lyckligt som man hoppats! Och då menar jag inte teoriboken för den har jag inte rört, shame on me, och jag anar att den inte har något direkt magiskt slut heller. Har precis sträckläst fortsättningen på "Vänninan" som heter "o.s.a" så är i stort behov att ha ett bokklubbsmöte med Lina som jag lånat böckerna av. Roligt att jag kallar det sträckläsning när det tog tre dagar för mig att läsa ut den medan det tog tre timmar för Bredbergskan. I alla fall, riktigt värd läsning, och den passar vår åldersgrupp eftersom den fått recensioner som "tantsnusk för 20-åringar, men trots det rekomenderar jag den varmt!

Det börjar verkligen bli kallt här i San Francisco nu, men himlen är så härligt klarblå vajre dag ändå så man blir lurad jämt, tror att det är sommarväder! Fast börjar nu inse att höstkylan är här för att stanna. Denna har jag varit på västjakt i stan, drömmer drömmar om the perfect faux fur vest men jag kan inte finna den... Får väl nöja mig med att endast njuta av den i mina drömmar istället, den har verkligen fastnat i huvudet på mig, vill ha! Hann med lite mer ärenden på stan och sen var det en helt vanlig måndag med barnen. Börjar nu känna mig en aning trött så ska skynda mig i säng innan piggheten smyger sig på igen. Ska upp tidigt imorn om man jämför med hur länge jag sovit de senaste dagarna, har nämligen fått sovmorgon av Karin en hel del vilket gillas ! Sofia har bjudit med mig på en bilåktur över golden gate - bron, första gången för mig, för att provköra lite och kolla in hästar ;)

Sen vill jag avsluta med ytterligare en hedersomnämning till fröken Wennerholm som håller mig uppdaterad om vad min blivande man håller på med där hemma i Svea Rike, nämligen en julskiva och ica-reklam! Jag säger bara Mums, Zelmerlöw och en stor bamsetack-kram till min Hannis!

Blev påmind om världens underbaraste dag häromdagen med när ett JFalk-mejl ramlade in i inkorgen,
så bjuder på denna überhärliga bild
 FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN <3



Dags och drömma om västen igen, big kisses!


the first candle


Advent är här och Första ljuset är tänt! Nedräkningen kan börja!



Glad första advent!


time flies by

Vilka dagar som flugit förbi här borta i USA. Lina har varit ledig två veckor snart, eftersom hennes värdbarn hälsar på deras pappa, vilket har lett till att jag fått mycket tid tillsammans med bitchen, and when the bitch and the two-year-old get together, times get legendary! ;) Vi har i veckan hunnit med ikea-besök, firat thanksgiving och shoppat loss på USAs stora shoppingdag.

IKEA-BESÖK


I Linas NYA underbara raggbil mot Berkelys svenska delar, IKEA! det ska inhandlas choklad och adventsljusstake!

gissa vilken låt som helt plötsligt spelades på den underbara amerikanska radion: AMERICANO!
Snacka om dunkadunk, nervevade fönster och skönsång på hög nivå!



Kan det bli mer svenskt än köttbullar och potatismos till lunch, sen vandra runt i traditionellt julpynt och avsluta med kanelbulle? NEJ :)

God                                                        Godare                                              Godast


Riktig Storshopping! 50 % av påsen är choklad ;)



MMM, Marabou! Riktigt efterlängtat!
Trots att jag tryckt i mig mer än ett halvkilo på tre dagar av den himmelska chokladen så är jag ändå inte trött på det :P

THANKSGIVING

Lina blev medbjuden till Thanksgiving-middag hos mina barns morföräldrar där det slogs på stort. En middag på 18 personer plus fem barn krävde tydligen två kypare som såg till att vinglasen fylldes på, tallrikarna inte saknade mat eller snackskålarna inte var tomma. Det var sådana där typiska kypare med, med gammeldagsa glasögon och mustach som pekade uppåt.
Om jag var en 60-årig herre skulle jag lätt odla till sådan, helcharmigt!

 


Jättegod middag bjöds det på !

On The Menu;
- barbequed turkey
- sweet potato-gratin with spinach
- stuffing
- mashed potatoes
- cranberry sauce

- apple pie
- pumpkin pie
- pecan pie


Morföräldrarnas hus är inget litet hus, har en liten crush på storvillan.
Flera våningar och en helt fantastiskt utsikt över havet och Golden Gate Bron, fantastiskt!


Happy Thanksgiving!


BLACK FRIDAY

Lina och jag är ju lite sådana där shopping-galningar ibland, så det var ju inte konstigt att vi tänkte slå på stort när Black Friday kom. Alarmet ringde 03.00 och 03.45 satt vi på bussen påväg ner mot stan för att leta efter de bästa fynden, man passar ju på när det är storrea! De flesta affärerna öppnade klockan fyra så vi besökte de flesta och samlade på oss fler och fler påsar. En aning besvikna på att det inte var helgalen rea, men eftersom vi var taggade på att spendera pengar så inhandlades ändå ganska mycket.


08.00 efter fyra timmars shopping, påväg hem för fyra timmars barnvaktsittande!


Tre barnvaktstimmar , 12:00, senare var det dags för down town och shopping igen!


 Lite energi behövdes dock innan så ett av de första stoppet blev på en mysig "Grease-restaurang", hamburger-time!


Några timmars senare, 18.00, släpade två trötta tjuriga tjejer sina tunga ben mot Macys vid  efter all shopping. Där intogs de bästa platserna som var lediga i skyltfönstret där det var utsikt över Union Square, för på black friday tänds nämligen den stora julgranen som de jobbat med under en månads tid, en stor händelse i staden!



Julkänslan var dock på topp trots att humöret var botten. Union square var fullproppat med människor så vi hade tur att vi fick se allt uppifrån, dock missade vi uppträdandet med en american idol - tjej, gospelsång, santa claus och prinsessan Fiona från Shrek.

Efter en timmes väntetid fick vi uppleva det magiska! Helt plötsligt tändes granen! Julen har allstå anlänt till San Francisco! Och när det är jul så ska man vara snäll vilket jag kommer vara nu och låta er uppleva det magiska utan att behöva vänta de 60 minutrarna som Lina och jag gjorde. Ena stunden såg Union Square ut såhär (vänstra bilden) och andra stunden såg det ut såhär (högra bilden), wow liksom :P

Men visst blev den fin! En stam, flera tusentals grenar från olika granar och massa ljus och julpynt så har ni reslutatet här!



Det var mina dagar med Lina det! Nu ska det bli några dagar med min körkortsteori-bok, kan man vara mer opeppad på att plugga?! Jag är liksom i USA, jag måste uppleva saker, inte stänga in mig och plugga :/ Wish me Good Luck!
På onsdag ska jag i alla fall få uppleva härlig musik, Tripple Ho Show i San José, Big highlight! :D

 


change of seasons

Kommer rött vin alltid, i min förhoppningsvis långa framtid, förknippas med nollningen i början av ettan? Så fort jag bara känner doften så är jag tillbaka på vallas fotbollsplan och leker irrländsk julafton. Framtida treor, tänk på vad ni serverar era nollor, ni kan ge dem men för livet! I alla fall har Sofia och jag precis avnjutit en god middag när familjen hade "dinnerparty" med, det röda vinet såklart :P, och några av mina värdföräldrars vänner hemma i huset, vilket var mycket vuxet och amerikanskt ;) Det sjungdes svenska snappsvisor, så nu har jag en ny att lära snappsvisekungen a.k.a pappsen, bjöds på min absoluta favoritpaj med pekannötter och tranbär och framkallades kindkramper åt att le hela middagen. Men trevligt hade vi och gott var det :P

 ( Äntligen loggade Fisen in på skype nu, HON HAR MIN EFTERLÄNGDATE SYSTEMKAMERA! Skönt att höra att den är i trygga händer och om exakt tre veckor är den i ännu tryggare händer, dvs MINA! :D Men jag litar på dig Fisen! )

Helgen har tillbringats med min LinaFina :) V började med Harry Potter på fredagen då det var låååång kö till salongen för att få de bästa platserna, vi lyckades ganska bra med våra :) I väntan på att filmen sedan skulle börja försvann popcornen i ett naffs, jag säger bara, popcorn med smör må låta snuskigt äckligt men det är snuskigt smarrigt! Filmen var väldigt bra, har några favoritscener och några scener jag inte förstod ett skit av, tur att fröken Bredberg stod ut med en frågvis fröken Sund som såg ut som ett frågetecken 50 % av filmen. Är nu mycket spänd över sista delen som kommer till sommaren, mest över av att se hur det slutar för mitt favvo-par H&R ;)

Insåg idag att hösten är kommen till Kalifornien! Det börjar börjar bli kyligt! När jag kände den kalla luften imorse och såg de färgade löven i Orinda fick jag ett stort sug efter min vanliga höstpromenad i Lkpg med min vanliga höst-vän Elin, saknar! På tal om den flickan, kan ni tänka er att hon och hennes syster tatuerat sig i helgen! Mäkta impad av dem ;)

Och på tal om kyla, igår frös mina fötter till isklumpar och var bortdomnade i en timme! Måste lära mig att klä mig rätt :P Lina kom efter många om och men fram till Footballs-matchen igår  i Berkely och WOW vad ballt det var! Men som sagt, kallt ! Som de går in för american football på college, världens största grej! Orkestrar som spelade "Dynamite", "I gotta feeling" och gick runt i olika formationer på planen i halvlek, vältränade cheerleaders som hoppade runt, maskotar som dansade vid hejjaklackarna, fullsatt stadium.. Allt annat runt om var liksom så mycket intressantare än själva matchen :P


BEAT STANFORD! hejade bussarna ;) Fordon med budskap, lite som Brum :P









så coolt !

   

en väl förbered publik


snackstime!






Förknippningar med America Pie - Band camp :P




GO CAL BEARS!



Trots att vi och hela arenan hejade för allt vad vi var värda på Berkelys björnar lyckades de inte kamma hem segern, det blev istället en stor förlust, Stanford lyckades med många touchdowns. Men vi deppade inte för det, iskalla och med en americanfootball-erfarenhet rikare begav vi oss hemåt för att tina upp och mysa. Kvällen bjöd på ett stort åsk- och blixtväder, en aning scary när vi var fast i Linas hus eftersom hennes bil är paj (men hon ska få en ny! :D ), men vi klarade oss genom natten! Under söndagsmorgonen tryckte vi i oss resten av bären i kylskåpet, sammanlagt åt vi upp 10 kartonger bär under dagarna!! Extremt mycket men extremt gott !



I veckan är ungarna lediga en hel del för på torsdag är det thanksgiving :)
Mycket spänd för den omtalade amerikanska högtiden, ska bli skoj!

BYE BYE BABIES!


Thank God It's Friday

FEDEX LÄMNADE PRECIS AV BILJJETTERNA TILL CALBEARS VIKTIGASTE FOOTBALLS-MATCH FÖR SÄSONGEN, HUMÖRET ÄR PÅ TOPP OCH VI ÄR TAGGADE TILL 100 % !

IMORGON SKA VI FÅ SE PÅ BULLAR!


Förmiddagen har bestått av utklassnig i monopol, James och Lina var loosers ;) Nu ropar min lilla pojke så nu kommer Lina:

Hej alla glada! Vill tillägga att Carro fuskade på Monopol, och lurade till och med en stackars 6-åring för att vinna. Den kvinnan har ingen skam i kroppen!!! Nu ska vi snart gå på stan, och sen är det bio som gäller.
Pussar på er söta/Lina




beachelicious

Sunny beach-days in San Francisco - love it!

SUNNY MONDAY
 
Här har ni min trädgård! Består av löv på marken, löv på träden, löv på väggar, löv överallt!
Tur att aupairer inte har trädgårdsarbete på sin arbetsgörar-lista :)


Jag och Lamia möttes downtown och tog sedan bussen mot stranden. Som ni ser var vädret HELT UNDERBART och eftersom jag är svensk kan jag inte sluta prata om vädret, det har varit fenomenalt varmt och soligt senaste tiden, jätteovanligt för november säger de, så tack och lov att jag får vara med om det ovanliga :P

Lamia träffade jag på ett aupairmöte för några veckor sedan, hon är från Frankrike och kom typ samtidigt som mig hit till den soliga staden. Mer än beach-walk hittade vi bland annat ett helmysigt smoothie-ställe, tack och lov att jag nu har det så jag slipper sakna Grändens stolthet Naked Juice Bar alltför mycket. Vi vandrade även runt i Golden Gate parken, somnade vid fontänen i solen och avslutade med nutella-crepes på Haight.
   


THE GOLD COST! 

 
 
      

ÜBERHÄRLIG MÅNDAG!


SUNNY TUESDAY



På tisdagen drog jag ner till Ocean Beach med Sofia, hade picnic i sanden och försökte fånga lite solbrännar-strålar från solen, vilket gick sådär :P Men gött var det!



  
1                                                              2                                                   3

 

På eftermiddagen hade familjens teaterapa avslutning på "ACT" så hennes grupp bjöd på sång och dans.
Anna-Liisa var klockren! 
Min dröm är nu att hon slår igenom stort som Brodway-stjärna, blir superkänd och ger mig gratisbiljetter och backstage-pass till alla musikaler! Vilken dröm!




Kvällen tillbringades också med Sofia i hennes hus där maten stod på bordet när jag klev in genom dörren, Lyx på hög nivå. och vilken mat sen. Potatis-gratäng, fläskfilé och BEARNAISESÅS = Magnificent!
Som vanligt drog vi oss mot tvn med gravidmagar, väl där lyckades vi hitta den efterlängtade mannen Zac Efron i en av hans nya filmer; Charlie St Claud. Filmen var väldigt fin och sorglig. Men det gör verkligen ont i en att se mrE, snyggare finns väl inte!? Ögonen är oemotståndliga, men de är absolut inte det enda som var oemotståndligt på den grabben. Där har ni den sanna Caroline, flickan som inte kan komma över High-School-Musical-hunken ;)

 



SUNNY WEDNESDAY

Denna dag spenderas inte på stranden, var tvungen att vila håret från alla sandkorn, men det var ändå soligt :) Istället körde jag ner till stan och på vägen dit hade Karin lite fick-parkering-skola för mig eftersom det inte är en av mina stora talanger. Väl nere i city fixades det bank-konto till mig, så nu slipper jag gömma de sparade 20-dollarlapparna under huvudkudden :)


Eftermiddagen bjöd på en hel del skypande med kära svenne-bor, liksom gårdagen också och förhoppningsvis morgondagen med kommer göra. Sedan hann jag även med en hel del kaotisk mörkerkörning och också undersökning av min webcam som jag upptäckte har en kamera funktion, första bilden var därför på en glad fröken Sund.

Är riktigt taggad på helgen! Min lilla Lina slår läger här några dagar då det ska bli Harry Potter - premiär och lasagne - lagande (eftersom Fisen var här och bjöd på underbar lasagne och satte ribban högt måste jag gå in för morgondagens måltid till 100 % ! ) Till helgen beger vi oss till Linas kojs där det är fritt fram för vad som eftersom hennes värdfamilj har flytt staden :D Och lördagen består av COLLEGE AMERICAN FOOTBALL - match, stanford mot Berkely! Ska bli grymt kul :)

stora blöta pussar från USA


crazy and lazy

Har precis upplevt något av det bästa; att krypa ner nytvättad i en nybäddad säng! Älskar det! Tänkte slänga ihop ett litet inlägg nu innan jag drömmer mig bort inlindad i mina rena lakan som fortfarande är varma efter torktumlaren, mumma!



Helgen har varit lugn. Den började med många skratt i en biosalong på California där Sofia och jag vek oss dubbla till "Due Date". Helt hysteriskt rolig film, men även helt galen! Baksmälle-Zac var orsaken till alla skrattattacker men att Robert Downey Jr är med bidrar egentligen till det storsta plusset, för snyggare får man leta efter! Innan bion åt vi pizza, glass och köpte choklad. Just det, glömde nog nämna att helgen varit mycket fetrik också :P

Lördagmorgon tillbringade jag i en fåtolj "tittandes" på James som spelade wii. Vet inte varför det är så extremt viktigt för en sexårig kille att ha en person sittande bredvid för att ge uppmuntrande kommentarer om hans tv-spelande. Skulle likagärna kunna spela in min röst som säger "Good job James" och "Wow, that was cool" var 30e sekund och han skulle säkert vara nöjd. Då skulle jag kunna få läsa min Cosmopolitan ifred med :P

På eftermiddagen slängde jag runt med Lina på stan. Vi åt först sushi (SafeWays sushi är en ny kärlek!) i lugn och ro vid den snartklara-julgranen i Union Square och kollade på alla skridskoåkare på isbanan. Sen blev det brådis att hämta hennes beställda skor på Urban outfitters, vilket inte hanns med, och vi hann inte heller hem i tid till när Bredbergskan skulle börja jobba. Efter olaglig bilkörning, långväntande på Bart, springande i högklackat för vissa och störande på busschauförer kom vi till slut fram till Linas vackra hem, en hel del minuter för sent. Men barnen hoppa snabbt i säng vilket ledde till att jag kunde göra bombnedslag i Linas säng desto snabbare. Film, data och onyttigheter med min california-brud bjöds det på där, vilket inte var helt fel :)

Dagens första timmar spenderades i Orinda och sedan var det dags för Lucia-träningen. Jag känner verkligen att jag är född till att sjunga de extremt höga tonerna jag försöker klämma ur mig, det blir nog en fin tärna av mig ska ni se :P Idag har det varit storsol och jättevarmt, dagen till ära, tror det var för att gratulera alla pappor, det är ju nämligen Fars Dag, så HurraHurra pappsen! Genom skype fick han höra lite av min vackra lucia-röst då det bjöds på FarsDag-sång. Förutom all sång idag har jag även hunnit med en härlig springtur för några timmar sedan och när jag kom hem efter det bjöds jag för första gången på "riktig Vesterby-mat", RISOTTO! Och efter det blev det chokladfondue! Lyckan var total!

   

Nu ska jag fortsätta vara lycklig i min varma säng,
Natti på er USA-bor och God Morgon till ni Linköpingsbor!


Save Me, San Francisco


En solig novembervecka har passerat här i San Francisco och den har bjudit på sträckläsande i Linas bok "Vänninan", springtur till stranden, down-town-besök, alldeles för mycket snacksätande, solande i parken och en heldag med Irma och Lina vid havet vilket var f a b u l ou s, som ni kan se :


Det blir en dag på stranden!
(hoppas ni stämmer in i sången med mig och Tomas Ledin :)


fiskmåsar är inte dessa brudars favoritdjur :P

Sushi och mängder av de bästa kakorna, finns det någon bättre beach-mat? NOPE!



California gurls, we're unforgettable ;) - Dax för ny sång nu!

on our way to the GoldenGate

humorn var på hög nivå! det är speciellt i de där kakorna ;)

The beach of Golden Gate




Vi hade en mycket härlig dag :)


Denna fredag är jag fast i huset med en sjuk James, känns vuxet att stanna hemma med sjukt barn. Är dock inte så mycket vuxengöra för han sover och här sitter jag :P Ska dra mig ut i solen till eftermiddagen och ikväll ska jag troligen hitta på något med Sofia, lutar åt pizza och bio just nu. Imorgon hoppas jag på en tjejkväll i Orinda med Lini.

SEATTLEBILJETT ÄR BOKAD NU, SÅ FÅR EN TILL USA-WEEKEND MED MIN FAVORITFIS SNART <3

Ha en bra helg allihopa!

FRÅN   /                                        
                         


totally amazing !

Vi har haft ytterligare besök från en Linköpingsbo här i San Francisco, nämligen Irma. Hon tillbringar några veckor hos släktingar i Denver, men denna helg flög hon över staterna för att bo hos Lina. Jag mötte upp dem på stan i lördags då vi började med ett långt och mäktigt besök på CheeseCakeFactory, börjar känna mig lite som en stammis där. Efter ett tag joinade Josefine oss, en svensk aupair som bor vid Lina i Orinda för lite smarrig cookiedough-cheesecake. Med mätta steg och magar vandrade vi mot China Town för att visa Irma vad San Fran har att erbjuda, men den så populära FortuneCookieFactory-tillverkningsstället som vi hade som mål var tyvärr inget att ha. Dock har vi nu besökt stället där världens fösta FortuneCookie tillverkades och jag köpte även med mig några hem så vad vet jag har att vänta för lyckor!

 
                     Sweetisar @ the SF-heart       Julen börjar komma så smått till Union Square, 
                                                                    med gran och isbana.
 
              mumsit fullibubblan!                               The Fortune Cookie place in the scary alley



Kvällen blev helt spontant PARTY som Josefine bjöd med oss på. Och inte vilket party som helst utan college-party! Ni vet med röda o blåa muggar, sunkiga soffor, college-föreningar med olika jobbiga test för att bevisa att de duger, stora jäkla överbefolkade festhus, you name it, allt fanns! Kvällens detaljer får de som är intresserade fråga om, men jag kan säga att det var galet kul! Sen kan jag såklart bjuda på några härliga bilder och avslöja att I LOVE CALIFORNIA !

  
Taggade tjejer i taxin

 
lite sådär lagom hysteri över the red cups

    
Flip-cup competition, and THE SWEEDS WON!

    

 


några timmar senare. . .                                                               
 

Bilden till höger talar typ för hela kvällen och mösstjejen till vänster väntar här på en taxi som ska ta henne till närmaste matställe, vilket blev sushi och kakor och det var mumma!

Bredbergskan och Bosniska-talande-tjejen har också lite gött från kvällen som ni kan kolla in på
www.linabredberg.blogg.se och www.irmal.blogg.se


Denna regniga söndag lämnade jag ett stökigt Orinda-rum bakom mig för att spendera några stressiga minuter downtown med Sofia innan vi åkte på Lucia-övning. "Mina" barn deltar nämligen i Lucia-tåg varje år och det vill såklart supersvenska Carro inte missa så lite svensk julstämnning får jag tack och lov.


Min första fortune-cookie-spell :) känns lite magiskt!

Alldeles straxt ska fröken Trött upp o duka för söndagsmiddagen och sen ska jag gosa ner mig och kolla på Martins favoritrulle, The legend of Bagger Vance , för att se om det är något att ha ;) Vad som helst, bara jag kommer ifrån min SATC-addiction :P Sen får det bli Zombieland en annan dag Fia ;)


what a night !



Happy Birthday little sister

Idag är det min älskade lillasysters födelsedag,
hon blir 17 bast och jag hoppas du får världens bästa dag gullet <3






living & longing

Hej alla glade svennar!
 Jag har en nyhet tll er, eller kanske ingen nyhet, men en påminnelse eller uppmärksammande!
Jag har nu varit ifrån mitt hemland exakt en månad nu, har aldrig varit borta såhär länge, och det har gått bättre än vad jag hoppats faktiskt, vilket känns som en mycket bra början.

Men nu det roliga/viktiga/efterlängtade:

EN SAK SOM ÄR HELT SÄKER ÄR ATT JAG ÄR HEMMA OM ETT ÅR, kanske innan till och med,
men jag vet till 100 % att jag befinner mig i Sverige om 365 dagar!

Känns helkonstigt att längta till att komma hem när jag själv valt att åka iväg och vara borta i ett år, men så är det, men som ni vet, jag trivs som fisken i vattnet här men jag saknar er <3

I alla fall; NÅGON MER ÄN JAG SOM LÄNGTAR TILL DEN 4 OKTOBER 2011 ?! :D







missSeattle meets missSanFrancisco



Häng med när Snövit och Askungen går på tigerjakt en helg i San Francisco




 Efter ett kärt återseende på onsdagskvällen med skrik på telefoner och i telefoner fann vi till slut varandra på brugerking och åkte hem för lite sömn, men det blev mest prat. Torsdagen bestod sedan av promenad i vår fina park och handla good mat så vi åt mumsig lasagne på kvällen tillagad av fröken hansen och sedan en jätteonyttig och god frukost på fredagen :P

  


FISHERMANS WARF


HARD ROCK CAFÈ bar det av till på fredagkvällen, och det blev dyrt men oo så gott!


We have a thing for fantastic food and delicious drinks!




"Finding Stella" spelade och vi hade platser längst fram vid scenen bland alla dansande lesbiska äldre damer.


Det är vad det ser ut som, just det, MICHAEL JACKSONS HATT, MED AUTOGRAF! gåshud i mänder!


VI ÄLSKAR MAT!
Vid midnatt tog vi bussen hem med varsina hardrock-glas, gratis-"hängafastiväskan"-grejer och en mycket "full Fia" och då menar jag full av mat, det kan man kalla matkoma ;P Vilken middag!



På lördagen mötte vi upp Lina och vandrade i regn och rusk till Fishermanswarf för att bete oss som riktiga turister ett tag. Sedan tillbringade vi några timmar inne i city och avslutade med ett besök på CheeseCake-factory och som pricken över i:t blev det bio lite spontant för Fia och mig efter det, "Easy A" = Mycket bra film, rekomenderar starkt! Den får fem av fem C och tummen upp! Se den! 
 


Lördagen kan sammanfattas med regn, flera illamående-attacker av för stora cheesecakes, otroligt fel måltider och mattider och många roliga halloween-utklädda sanfrancisco-bor, FaceBook-sidan på bussen var favoriten!



Åktur i Mercedes-caben i soliga San Francisco, Vi klagar inte ! ;) KÄNSLAN!

Brunch på Haight. Bildbevis till vänster att man kan bli bakfull på mat, usch så illa-mående och tjurig den tjejen var!



THE GOLDEN GATE BRIDGE




HALLOWEEN





Söndagkvällen, det vill säga Halloween-kvällen, tillbringade vi med att dela ut godis i mormorn och morfarns hus där det kom säkert tusen utklädda ungar och körde Trick-or-Treat. I fyra timmar satt vi och önskade Happy Halloween och bjöd på godis för ca 160 dollar, mer än tusen kronor! Helt sanslöst så mycket godis det gick åt, både Fia och jag fick gå varsin gång och köpa för att fylla på godiskitteln ;) Jag passade såklart att pröva på nya sorter med så nu har jag fått några amerikanska godis-favoriter med, mums!



Kvällens bästa utklädnad; Ron Weasly och Harry Potter, samt en mycket söt sumobrottare.



Ett hus i närheten, som alltid har det bästa godiset, slog verkligen på stort med chips, gosedjur, leksaker och kartonger fulla med godis. De ville även att föräldrarna skulle vara nöjda så de hade satt ut en TV i trädgården så alla kunde hänga med GIANTS-matchen.




Såklart det fanns Eclipse-candy med, så min största dröm har nu slagit in:
I have had a piece of Jacob and it was good, too good ;)

 


HAPPY HALLOWEEN / SAILOR and THE CAT


 

 


 


Sista dagen var det turistattraktioner för hela slanten, Alamo Sqaue med de fina husen, Lombard Street med den krokiga gatan, CabelCar-åkande och sedan lunch på Union Square. Bra avslut det !

Tack världens bästa Fia för världens bästa helg <3
Nästa tigerjakt blir i Seattle och då är det du som håller i kartan!

Here we go again

Världens finaste väder idag, klarblå himmel och sol, och fröken Sund har varit inne, Illa (hur j**la illa? skitilla skitilla, usch usch usch!).
Håller tummen för lika fint väder imorn för i så fall tillbringar jag min dag i parken iklädd bikini och shorts, me gusta!

Har fått lite aupair-saker gjorda inomhus idag i alla fall, men vikitgast och bäst av allt var nog att sova igen de timmar jag missat under helgen, blev inte alltför många timmar med fröken Hansen i samma säng.. höhö. Madrassen hon fick var inte den tjockaste så det sluta med att vi delade :) Men hon fick nog mindre sömn än mig med tanke på hur jag brer ut mig och har för mig konstiga ljud när jag sover, vi har spått en högljuddare framtid för mig då jag troligen kommer dra timmerstockar under nätterna :P Som sagt så fick jag igen två timmar efter att jag fixat barnen innan skolan. Kollade även klart "Vampires sucks" och jag kan verkligen säga att de vampyrerna SUCK, vilken film - HA HA !

Ikväll ska jag på mitt första aupair-möte inne i stan, får se vad som väntar!

Ha det gött alla fina

MissKriss 19years!

Hur kunde jag glömma!? Men eftersom det fortfarande är den första november här i amerikat så glömde jag ju egentligen inte ;) I alla fall vill jag ge ett STORT grattis till den sötaste tysken som finns, hon fyller nämligen 19 år idag! Jag tycker vi kör på din idé kriss och sparar firandet till 20-årsdagen för då blir det storfest för dig! Hoppas dagen varit kanoners tjejen!

GRATTIS KRISTIN!


World Series Champions

San Franciscos hemma-lag Giants har precis vunnit the world serios i baseball! Vi satt som klistrade vid tvn när pitchern Brian Wilson, "Fear the Beard", till slut lyckades avgöra matchen mot Texas Rangers och segern blev vår! Nu kryllar staden av lyckliga människor, så det kommer vara liv hela natten, wihii! Känns lite som hockey-säsongen hemma i Linköping, bara det att våra lejon aldrig lyckas vinna, vilket hemmalaget här däremot gör :) Har hört av min lilla hockey-fantast Elin att LHC inte har sina bästa matcher just nu, så ni får se till och glädjas med oss istället. 

GO GIANTS!



Min fis åkte ju hem idag, var jobbigare än vad jag trott, men jag hälsar troligen på henne om en månad i Seattle och då ska ni få se på grejer!
 Kan sammanfatta denna underbara helg med fyra bokstäver G R Y M !
Berättar mer när jag har tid :) Good night!


RSS 2.0