F*CKING METERMAID..

.. var precis vad jag ville skrika till kärringen som satte en bot på min bil idag. det är tur att jag har lite behärskning i mig iaf (vilket jag inte fått av fadern min ;P)med tanke på att Anna-Liisa stod bredvid mig (hon räckte dock ut tungan till lapplisan när vi åkte förbi sen, så det känns ju lite bättre att hon fick någon typ av förolämpling) Så nu har jag en svensk och en amerikansk p-bot på min meritlista, wihuu! AARGHH! blir så pissförbannad på den sattanten (får ur mig alla fula ord nu istället, har hållt inne dem hela dagen). vi hade fyra minuter på oss att springa och köpa de där idiotiska bagelsarna och det tog oss fem, och vips var tjurkärringen där (ooo har så många fulare ord i mitt huvudet om den bitchen, ja fia, det innehåller det förbjudnaordetsombaraanvändspågolfbanan) och satte dit ett kvitto under vindrutetorkaren. hon stod säkert där och räkna ner tiden på parkingmetern för att tro att hon kunde lyckas med något i sitt jobb och liv, som att man lyckas med något när man sätter dit en bill på 55 dollar som en oskyldig underbetald aupair måste betala!! men det var i alla fall precis var hon sa; Im just doing my job. ARGH! Där rök pengarna jag så duktigt sparat ihop förra veckan till Elindagarna, men det kommer nog gå bra iaf :) 
Har inte varit så deppig som det låter, men har nu iaf fått ur min en liten del av min ilska ;) 
  

innan den lilla p-botsinsidenten var det schooltime med Stina, denna min var det lektionens höjdpunkt ;) PhotoShop med datahandikappade pensionärer är ingen höjdare vill jag lova, men hoppet är det sista som lämnar oss, vi kommer nog lära oss någonting på dessa två månader håller vi tummarna för :)

lunchen åts sedan i alamo square i solen, häärligt!

 

Till helgen åker vi till SugarBowl och lämnar San Franciscos soliga gator i några dagar för att istället glida ner för Lake Tahos snöiga fjäll. Så det blir nog ingen uppdatering här innan det, om jag inte stöter på någon mer tjurig lapplisa som vill sno mer pengar av mig, för då måste jag nog troligen skriva av mig igen ;)

Hugs and Kisses / Caroline ♥ 


life is a rollercoaster

det soliga vädret hänger kvar här och det tackar vi gudarna för för det är så förbaskat härligt!
Idag blev det en slappdag för mig, förutom att jag gjorde mitt första besök på gymmet, så ägnade jag mig mest åt att sova, först halvsovande i sängen och sen någon timme i solen.

Helgen har varit great! I lördags var tanken att jag skulle cykla över golden gate bron men några svenska aupairer som skulle hyra cyklar, men planerna ändrades :P jag lånade karins cykel och gled ner i den härliga nedfösbacken till the marina. men när jag myst där ett tag fick jag mess om att det var extremt dyrt att få hyra cyklar så det blev bestämt att jag skulle möta dem i golden gate parken istället. så det blev att ta sig upp för den där förbannade uppförsbacken för att ta sig tillbaka hem, en trött carro och en tjurig rumpa kom till slut fram till parken i alla fall :)




Karin, Sabina, Sara och Paulina på picnick i Golden Gate Parken i de sista solstrålarna.
Karin har gått natur på katedral samtidigt som mig, för ni som inte vet, och hon var på den svenska julmarknaden där vi körde luciatåg och då såg hon mig, världen är allt bra liten :) 
så det var anledningen till att jag hittade henne och de andra svenska tjejerna i San Francisco :P




när det blev alldeles för kallt i parken så åkte vi till coit tower och fotade natt-san francisco.
tyvärr var tornet stängt men var jättefin utsikt i alla fall.



Sedan bar det av till Fishermans Wharf där vi gick in på ett museum som hette
"Ripley's Believe it or Not!" som hade massa konstiga saker o knäppa fakta. men skoj hade vi där iaf :)






Paulina och världens längsta man! är värre än hagrid i harry potter ju!

vilse i spegelrummet :P


Dagen avslutades på Hard Rock Café med alla tjejer och hamburgare och Stina kom förbi då med.



Söndagen var det dags att utnyttja julklappen jag fått av Karin, så Lamia och jag stod i kö i solskenet på eftermiddagen för att få de bästa platserna till teatern Beach Blanket Babylon-teatern hon gett mig.
Och vilka platser sen! första parket i mitten, en meter från scenen, kanoners!



efter den grymma showen köpte vi oss varsin italiensk glass och vandrade runt i Washington Square där det var konstutställning. sen vandrade vi upp til coit tower, igen, jag var ju tvungen att se det i dagsljus, men det var stängt då med, något fel på hissen insåg jag :P men var vackert det vi såg i alla fall!




vi kunde inte få nog av att promenera och prata efter utsikten så vi vandrade ner till stan och gjorde några småbesök i favoritaffärerna. men jag lyckades tack och lov inte köpa något, nu ska jag hålla i pengar tills elin kommer för då ska det spenderas! :D 11 dagar kvar nu!


♥ ♥ ♥ ♥


BEACH BLANKET BABYLON
måste ju berätta om showen vi såg. det är en typisk san francisco-föreställning som har gått året runt i flera år och ändras lite då och då i handling och artister. de sjunger nästan hela tiden och handlingen var om Snövit som skulle ut i världen för att hitta sin prins. huvudgrejen med det hela är att den ska vara rolig, vilket de lyckades helt med, skrattade så jag tjöt! de tar upp aktuella händelser hela tiden på ett roligt sätt och så driver de med olika kändisar/politiker/personer. bland annat var Michael Jackson med (de gjorde ett grymt Thriller-nummer), vita husets män och kvinnor genom tiderna, Beyonce, Taylor Swift & Kanye West, Elin & Tiger Woods . . . och många många fler! Sövit åker till Italien, Paris och den tropiska djungeln med på jakt efter sin prins så man får träffa på lite typiska italienare, franska pudlar och copacabana-dansare. Det slutar i alla fall med att hon hittar sin man i den bästa staden, San Francisco, och det är ingen mindre än the king Elvis ;) och det är som är så speciellt med denna show är att de har extrema hatter och peruker hela tiden som gör allt så himla klockrent!
Fantastiska sångare, grymma kostymer och skitrolig show!
Sammanfattningsvis; FEM AV FEM TOASTERS! :D


Medan jag suttit och slipat på detta inlägg kom Anna-Liisa ner och visade alla Valentines Day - kort hon gjort.
 Fjortonde februari är jättestort här och alla elever i skolan måste göra ett kort till alla sina klasskamrater, så det är vad hon ägnat sig åt denna kväll, 23 kort totalt till alla elever och lärare! Vilket arbete men oo vad kul :D något sverige borde införa :)

Nu ramlar mina ögonlock snart ner, de har konstigt nog inte fått tillräckligt med sömn idag :P
God Natten!
Trötta kramar från ett nystädat rum ♥


nothing beats a sunny san francisco



Det har varit en helt underbar dag i Kalifornien denna fredag!
Efter min lektion på city college lånade jag Karins cykel och tog en runda längs med havet i solen, så fantastiskt !
Hemma blev det snabblucnh och snabbdusch och sen hämtade Stina upp mig med bilen och vi åkte iväg till Ocean Beach och fottade och gottade oss i de sista solstrålarna.
Kvällen har tillbringats hemma med mina gullingar men innan det hanns det med ett besök på starbucks :)

och som grädden på moset så såg jag BettanBilen idag! Första gången jag ser en saab i USA och såklart är det en vit saab 900. Saknar min pärla !









LIVING THE DREAM
/
CS


Swedish people to USA



Nu händer det grejer här! En hel hög med flygbokningar har gjorts den senaste tiden :D
Det var ett tag sedan Familjen Sundh och Bredberg bestämde sig för att resa o hälsa på sina döttrar och nu på två dagar i rad har det även blivit klart att jag får nattgäster här, en sötnos i sommar och en annan sötnos om TVÅ VECKOR!

COUNTDOWN
176 days - miss Wennerholm 
125 days - The Family
83 days - the Bredbergs
15 days - Elin, the wall, Jansson

CAROLINE SUNDH ÄR ÖVERLYCKLIG :D





suddenly I see, this is where I wanna be

Ulala vilket väder vi har här i San Francisco! Shorts idag, som en blåsig sommardag har det varit! Det bästa är att de amerikanska tv-gubbarna lovar sol hela helgen med :) så efter min lektion imorgon så bär det nog av mot stranden med stina !

Denna vecka har gått jättefort. Barnen var lediga i måndags, Martin Luther Kings Bday, så jag fick en långhelg och nu en kortvecka vilket gillas :) Började 3-dagarsledigheten med frukost på Eat med Sofia och Stina. Det är inte mycket som slår amerikanska pankakor till frulle, mumma!





 Sofia hade köpt en jättehärlig handduk från Marc Jacobs som alla hennes USA-polare skulle signa så det var såklart att vi gjorde! Efter en kort stadsvandring efter det med de svenska brudarna åkte jag till Orinda och spenderade helgen där i mitt "andra hem" :P . Vi började med manikyr på en salong för 13dollar, så inte värt det! Fröken sund var inte den bästa på att hålla naglarna borta något föremål tillräckligt  läge, anade inte att det skulle ta fem år för det megatjockalagret att torka. Men Lina var nöjd i alla fall :P


På lördagen blev det en tur till Concords sunvalley för lite småshopping och Lina fick även sin kanelbulle, som här äts med kniv och gaffel :) kvällen hade många olika planer men det slutade med att vi träffade tove och josefine och gjorde ett biobesök med dem i Walnutcreek. De kollade Black Swan och Lina och jag hamnade framför Countrystrong vilket var et stort misstag, ingen vidare bra film alls (förutom Garett Hedlunds och Leighton Meesters duo-låt som var tummen upp), skulle gärna sett Black Swan igen istället :P


In till SF på söndagen för att hänge med Sofia. Hämtade först alla grejer hon inte fick ned i sin packning hem till Sverige, vilket var fyra kassar med kläder,kuddar, ljus, bodyshop-produkter mm som jag fick adoptera :) Sedan gjorde vi en snabbvesit på Haight och sen hemma blev det en good middag med potatis, kött o bearnaise i alla ära, mums!






Efter  att ha vinkat av Sofia på måndagmorgon vandrade Lina och jag runt i soliga Golden Gate Parken med varsin JambaJuice. När vi tröttnat på det efter några timmar tog vi bussen ner till stranden i hopp att få mysa vid havet med favoritsafeway-kakorna o favoritsafeway-sushina men inget blev som vi tänkt oss :/ för det första så är det bara safeway i orinda som vet hur man bakar kakorna rätt och sushisarna på SanFranSafeway var för starka. och för det andra så var det ingen sol nere vid havet pga att stort dimmoln som täckte hela stranden. Så vi tog bussen tillbaka till GG-parken igen och njöt av solen och gröngräset vid Conservertory of flowers.



life is goooood! :D


I veckan nu har jag haft mina två första photoshop-kurser som inte direkt var något att hänga i julgranen. Tack och lov att jag fick Stina med mig och så träffa vi en tysk aupair där också, för usch så segt. Det är vi tre unga och resten är 60+are som av någon anledning tänkt lära sig photoshop innan de lär sig hur man använder en data :P vi får väl se hur det går men den kursen, om vi kommer någonstans ;) I
dag har Stina och jag varit hurtiga och tagit en springtur med utsikt över golden gate bron, jättefiint! Sen luncha vi på hennes favvoställe och efter att jag slutade jobba ikväll hade vi TV-kväll i hennes källare.

Fick även höra idag att Barney Stinson aka Neil Patrick Harris aka carolinesnyaidol kommer till stan på söndag, men biljetterna till hans tre shower är slut! Skitsurt, cause that was going to be LEGENDARY!

Over and out / San Francisco
                                                                                     


my Stina is turning 20

STINAS FÖDELSEDAGAR GENOM TIDERNA


2008, tjejen blir 17 år!
Mysig tjejmiddag bjöd hon på och som grattis på födelsedagen från fia, elin o mig fick hon ett uppmuntrande till att börja med magdansen igen, öva inför bartender-drömmen .... ja, ni kan ju själva läsa på årets mål här nedan :)
singstar för fulla muggar bjöd kvällen också på!




2009, bruden fyller 18!
Stina blir den första som blir myndig och det firas med middag och kalas hos fröken :)
Senplanering som vanligt för fia, elin och mig och vi blir sena i år igen, men vi får ihop en fotoalmanacka i sista stund detta år också och det blir en härlig kväll hos Stina med mycket skratt :)




2010, 19e året är här!
Finmiddag med tjejerna och sedan är hela klassen bjuden för fest, för detta år ska storfiras! Kvällen bjuder på en lyckad utgång och många härliga bilder och Stina är partypinglan numero uno som vanligt! :)  

 

2011, Stina lämnar tonåren!


20 år är det dags för nu, kan du fatta det Stina!?
Eftersom dumma jag bestämt mig för att dra till USA så får jag inte fira denna stora dag med dig som jag de senaste åren fått gjort. Men jag hoppas du får världens bästa dag vännen och firar som fasen i helgen! Det blir inga bilder på din födelsedag 2011 från mig men jag ska se till att det blir dubbelt av dem nästa år :D 



Saknar dig obeskrivligt mycket min partypingla!
Ha en grym 20årsdag Stina!


muscle fever, BIG time

burr. har suttit vid datan och myst hela förmiddagen och tänkte snart hoppa in i duschen för att tina upp i detta kalla hus. vädret har inte vart på topp än så länge idag, regn regn regn. hoppas det vänder för jag ska köra annaliisa till stallet senare och det är en timmes motorvägs-körning dit, så hoppas på en väderändring, för det är gott om dem här. i måndags var det iskallt, tisdagen bjöd på ljummet mulet väder, sommarvärme i onsdags och idag är det tillbaka till kyla igen. lite påfrestande att vara svensk i san francisco faktiskt eftersom vi så ofta vill prata om vädret, och här kan man nämna mycket om vädret. men det är inte bara vädret som påverkat att jag stannat inne idag, jag kan nämligen inte röra mig så bra, har ont överallt! i tisdags var jag och tränade på acrosports, en liten mysig gympa-,cirkus- och danshall där de har tumblingträning, och det har satt sina spår. snurrade runt på ett tumblinggolv i september senast, så denna 1,5 timmars träningen i förrgår var en pers för min kropp :P men sååå härligt att få volta igen! :D ska troligen börja gå dit en gång i veckan lite längre fram i vår och sen blir det gymkort också, caroline är på G! har fått lina att gå med på att springa San Francisco marathon i sommar :) fast vi kör "bara" halva. så ska satsa på hårdträning nu, så fort kroppen inte skriker så fort jag rör mig. ajajaj-ont gör de! 

tanken för den kommande helgen var först att jag skulle följa med familjen upp till Lake Taho och åka skidor, men får ledigt istället och hänger med dem om två veckor. så ska smida planer för helgen ikväll med lina och så ska jag se till
och träffa sofia en hel del när hon inte packar, hon har nämligen bestämt sig för att lämna USA och fara hem till Göteborg, det blev ingen Kentucky-familj :( imorn ska vi iaf äta frukost ute på ngt gott ställe och igår hade vi kvällsmys på starbucks. har snart gått igenom alla (äckliga) kaffesorter som finns där men har ännu inte hittat någon som går att dricka utan fyra påsar socker i :P men jag fortsätter leta och om jag inte hittar någon får jag väl fortsätta med min varma choklad ;)

nu lockar den varma duschen väldigt mycket, det är verkligen kallt här! 
Stora kramar från fröken Sund ! 


a new beginning


de vanliga rutinerna är tillbaka, lovet är slut, första skolveckan har passerat och allt är som vanligt igen.
v1 2011 tillbringades som sagt en hel del med sofia, men jag har även hunnit med att stryka några saker från min "to do" - list som jag skrev när jag kom hit i oktober. nu, tre månader senare, är nästan allt avprickat! :)


för ni som missat, troligen ingen, så har lina spenderat två veckor hemma i vintersverige eftersom hennes ungar inte var hemma över jul och nyår. men nu är hon tillbaka i amerikat igen :D tack och lov ! så denna lördag och söndag slog jag läger hos henne och hade myspys! Eftersom Lina varit så superdupersnäll och packat halva hennes väska med mina saker på både resan till och från sverige så hade hon med sig några julklappar till mig från familj och vänner, som jag tackar så jättemycket för ! minijulafton lite såhär i efterhand sitter aldrig fel, så tack igen och tack Lina för att du fraktat mina saker över atlanten :D

på lördagkvällen blev det bio för att äntligen få se den efterlängtade Burlesque !
jättebra musik, jättecoola shownummer, jättesnygg bartender (linas framtida man), jättecool motorcykel (linas framtida ägodel) och jättegymma sångare. lite lame handling dock för de som är petiga med film, men för mig och lina var den kanon!

Cher & Christina Aguilera - Burlesque (2010)

 
the usual freeway-photos




lina har i helgen visat mig scrapbooking-paradiset Micahel's, mitt himmelrike! 
ska skrapa ihop pengar så gott det går nu för att kunna få med mig så mycket som möjligt därifrån på vårt nästa beösk :)

 
söndagen bjöd på klarblå himmel, så det var rena fröjden att glida runt i mercan på the california freeways, som det oftast är eftersom jag inte sitter vid ratten. det var det vanliga, dunderhög musik och två dansande blondiner i framsätet, men att ha öppna fönster är det för kallt för nu tyvärr, får vänta en månad sen är det nervevat som gäller igen!



såklart avslutades söndagens bravader med frozen youghurt, finns inget mummigare!



och iush ja! på bussresan hem från lina satt mittimot en uteliggare och hennes lilla husdjur,
vilket var en mus som hade sitt hus i mattes ficka, uiääk!


i veckan åkte alla julgrejer ut ur huset, så nu var det även dags för mitt rum att rensas från julen med,
vilket bestod av dessa julkort som prytt min vägg. lite sorgligt att den mystiden är över nu,
men innan vi vet ordet av det är det snart december och julpynt finns överallt igen.


eftersom sofia ska flytta så har hon varit tvungen att rensa lite bland packningen ,
vilket resulterade i att jag får ta över denna hög av böcker och filmer så jag har att göra det framtida halvåret :P Thanks!



årets första snödroppar har kommit här i Kalifronien, lite vårkänsla!
men det är ganska kallt nu faktiskt, runt tio grader.
och kan ni ana att vi hade frost här i natt, burr!

Puss på er!


Kentucky calling

Sitter nu i Sofias mycket ostädade (tänker inte ljuga :P) rum och har precis ätit en god indisk lunch med henne. men efter den har jag inte sett till henne för hon rusade iväg till ett samtal från Kentucky, tror det stavas så. Den lilla flickan ska nämligen lämna mig och the city by the bay, så hon är på jakt efter ny familj och denna Kentucky-familj hon pratar med ser ganska lovande ut, så håller tummarna för att samtalet går bra. Tycker det är skitsynd att hon ska flytta, vi har bott ett stenkast från varandra o kunnat setts närsom i princip. Men om hon nu hittar en ny familj här i USA så kan vi iaf hälsa på varandra tills vi båda åker hem :)

 

eftersom jag hänger vid hennes data nu så kan jag sno bilderna från våra dagar downtown där det blev en hel del shopping och ett mysigt besök på ostkakeverkstan, ytterligare en ny cheesecake har jag smakat på nu av de tusen som finns :P

hittade två bh:ar på victoria secret-rean!
 istället för att köpa en för 55dollar så fick jag nu två för samma pris, nöjd :)


frukost-time hos sofia i veckan då detta stod framdukat på bordet när jag kom.
nybakada scones är ny favorit!



nu kom sofia tillbaka så måste sluta :P


missSanFrancisco meets missSeattle


här kommer fotobevisen på min resa till Fia i Seattle :


resan kunde ju inte börja bättre. fick liksom möta Fia, Edward och Jacon inom loppet av en timme :)

mitt flyg var lite försenat på grund av oväder så shoppingrundan på westfieldmall blev oplanerat kort. Mat fick vi i oss iaf och sen satte vi oss i bilen mot BEllevue. sophia, liksom lina, är också sådär otroligt bästis med sin gps ;) 
I Bellevue var det biotime, Love and other drugs, och det blev seen bio!



SEATTLESIGHTSING


frukost på Rubi's. Pannkakor, scrambled eggs, bacon och peanutbuttercupcake-milkshake startade vi dagen med.
Milkshaken was like heaven! Ny favoritrestaurang, jättemysig!



farmers market

 



fishfishfishfishfishfishfishfishfishfishfishfishfish



 besökte det allra första starbuckset!

b e s t
gumwall

100 % gums, my paradise!

vet inte hur denna vägg bildats, men är en vägg i Seattle med miljontals upptryckta tuggummin.
Fia och lämnade vårat avtryck med såklar, så om ni kommer dit, håll utkik över två turkosblå prickar, det är vi!



Staden kryllade av twilight-prylar. men Greys anotomy - ting var det inte dåligt med heller. 
McDreamy-fotot tog jag åt dig fröken caroline rexander ;) 

space-needle

you gotta love the view!
det var kallt, men det var även väldigt vackert!


ett besök på vår allas favorit CheesecakeFactory blev det mot kvällskvisten. mumma!




en aning trötta efter en heldag i Seattle påvägen hem i bussen


alltid lika kul att vandra runt i mataffärer i USA, de har allt.


det hus som vi hittade som hade mest julpynt. det kan aldrig bli för mycket :)




the house

fredagsfrukosten var en aning nyttigare, TOMTEGRÖT! :D fisen är verkligen bästa hemmafrun ;)



ROADTRIPP, mooot KANADA!


roadtrippen fick snart ett uppehåll när vi hamnade på en outlett och spenderade en hel del timmar där.
så mycket kläder och så billigt!



the roadtripp continues!
dunkadunk i bilen med musik från ipoden. I called shotgun och sophia agerade chaufför.
så drog vi fram på de tiofiliga vägarna mot Vancouver.
bästa roadtrippen någonsin!

ett till stopp blev det innan vi var framme, denna gång på Dairy Queen för glass!


WELCOME TO VANCOUVER


en liten snabbvandring i stan, köpa lite smått och gott,
förfest på hotellrummet och sedan Vancouver-utgång för de två trötta svenskarna :)




det är ju något visst med hotellfrulle!

VANCOUVER-SIGHTSING


 

vi hittade en båt som tog oss över till andra sidan för att sedan ta en buss mot den "välkända" hängbron. Väl där fick vi veta att det kostade en förmögenhet att se denna hängbro, så vi vände på klacken och gjorde samma resa tillbaka till city för att shoppa istället.


stanley park







vancouver dec 2010
fia fick sin kanada-sand till sin samling :)





we love sushi! speciellt sådan som flyter runt på båtar :)




efter sushin blev det bilfärd tillbaka till seattle, och vi kom tack och lov in i USA igen :P
väl i seattle blev det biobesök igen, black swan. 


efter ett mycket jobbigt avsked bar det av mot my hometown San Fran på söndagsmorgonen. jag möttes tack och lov av soligt väder i jämförelse med Seattles regniga klimat, något posetivt iaf ;)



det var sophias och mina decemberdagar tillsammans i bildform
i verkligheten, liksom bilderna ( :P ) var de alldeles alldeles alldeles alldeles underbara!


RSS 2.0