so very soon!

NU har Sophia landat i San Francisco :D

Kan inte förstå att hon kommer ligga på den nybäddade madrassen bredvid min säng om två timmar! 
Ska snart hämta upp tösen, hon ringde precis och var lite fundersam över vårat tunnelbanesystem "bart" här, men jag det verkar som att hon sitter på rätt tåg ;) Hoppas jag!
 

 


VILKA DAGAR VI KOMMER HA HÄR I KALIFORNIEN <3


ups and downs

Det finns inget vidrigare än att vara sjuk, förutom att tycka synd om sig själv. Så jag är just nu på botten av humörstegen eftersom jag både är sjuk och tycker synd om mig själv, ynklig tjej. Har precis skjutsat flickorna till teatern så har en timme hemma för mig själv att samla krafter, dock borde jag egentligen göra mina "sysslor", fast de får faktiskt vänta ett tag. Imorgon blir det stannahemmaochblifrisk-dag så jag kurerar mig till Fisen kommer, ni hittar mig troligen vid datan då alltså, och jag ska försöka att vara på lite bättre humör då. Har tack och lov fått klaga av mig lite på mitt sjuktillstånd till fröken Lundmark aka Bulan, vilket hjälpte lite, plus att det var så kul och se hennes vackra nuna, min gympabrud! Ska försöka att inte berätta om hur dåligt denna sjukling mår nu, vill bara avsluta med att när jag sväljer är det som att tjugotusen knivar ristar på insidan av min hals samtidigt som en stor jäkla ballong är uppblåst i halsen för att hindra mig att svälja.
TYCK SYND OM MIG BETYDER DET!

Har dock haft en mycket bra dag än så länge, så nu ska jag sluta klaga! (Jag är väldigt duktig på att överdriva vet ni!) Träffade Lina på stan, och innnan det köpte jag en almanacka som alltid gör mig på bra humör :D, och vi mötte hennes svenska grannar för en fika/lunch på Macys top-floor vilket betyder utsikt över hela Union Square, nice! De överlämnade hennes skidkläder eftersom hennes familj är slalomfantaster, och hennes gulliga mor hade även skickat med Giesha och veckorevyn :P Grannarna åkte inte bara hit för att träffa Lina, som ni förtsår, de 'r här på semster och ska resa längs med hela västkusten de framtida dagarna, lät jättegött! Idag har vi haft underbart väder med så vi hade riktigt trevligt där i solljuset på restaurangen!
Sedan vandrade Lina och jag runt lite innan det var dags för mig att springa till bussen.

   
  
  

Nu ska jag börja jobba igen, hoppas kvällen kommer snabbt så jag kan hoppa ner i säng, för där väntar två brev som kom med posten idag, ett från Mormor och ett från Becka. Kan berätta för er att det finns ingen härligare glädjerus i magen än när man ser att posten är adresserad till Caroline Sundh och man känner igen handstilen!
Oj, vad glad jag blev nu, glömde bort att jag var sjuk ;)



SAN FRANCISCO - BRUDARNA <3 LIVING THE DREAM !


this will be!

Usch vilken natt, denna musen förstör min sömn. Somnade igår helt utpupad, efter ytterligare en shoppingdag med Lina, i min sköna ( ja mamma, den är skön :P ) säng. Men det blev tyvärr inte mycket sömn för efter tio minuter vaknar jag med ett ryck av att något rör sig på min rygg, MUSJÄVELN! Ställer mig upp i sängen och jag allt för att kväva mitt skrik, trampar runt som en galning och hittar till slut lampan, men ser ingen mus. Är fortfarande halvsovande så det tar fem minuter innan jag vaknar helt och ytterliagare fem minuter att inse att det inte var någon mus på min rygg, utan det var jag själv som kliat mig. Stort nervöst utbrott för ingenting, så jag kunde sova gott sedan och sov hela natten utan kliandepåryggen-avbrott. Men detta är nog ett väldigt t y d l i g t tecken på att jag fått för lite kli på sista tiden, är ju en sådan där som är besatt av det (och massage!). Så jag tänkte utnyttja Sophia i helgen till att hjälpa mig med mitt beroende. Ja just det fröken Hansen kommer hit i hlegen, kul. Oj, vad jag skojjar, för jag menar såklart:
 MIN FIS ANLÄNDER TILL SAN FRANCISCO PÅ ONSDAG OCH STANNAR ENDA TILL PÅ MÅNDAG FÖR ATT SPENDERA FYRA HELA DAGAR MED MIG OCH DET SKA BLI SÅ OBESKRIVLIGT FÖRBANNAT KUL ATT HA HENNE HÄR, AAAA! :D

Igår i alla fall så hade jag som sagt en traditionell shoppingdag med fröken Bredberg vilket var många och mycket skrattiga timmar inne i city med mycket shopping! Men följer i alla fall min budget :) Har äntligen inskaffat ett par svarta levis-jeans, ett par apbilliga jeans från HM, enligt mig mycket läckra skor från Steven Madden (nya favoriterna) och ett behövligt paraply, kanske det bästa köpet egentligen för igår regnade det! och då menar jag öste ner! Idag var det dock sol så vädret ändras snabbt, vilket vi gillar! Vi åt übergod sallad på Macys och sen mumsiga donuts på typ "World of Dounts". Där blev Lina avmålad, en man ställde sig utanför förnstret där vi satt och började skissa av henne. Folk som gick förbi stannade och kollade beundransvärt och visa tummen upp så våra förväntningar steg och steg... men ack så ful bilden var! Gör inte som vi och dricksa innan ni sett "konstverket", för den var hemsk, verkligen hemsk! Hade Otroligt kul åt att se Lina dock, le som ett as mot honom samtidigt som hon säger till mig "så jävla dålig!", HAHA. Här har ni mästerverket iaf :


Shoppingdagen

    
 
Vi fastnade hos hårmänniskorna igen, eller rättare sagt Lina gjorde det :P




I Lördags var det festival på Anna-Liisas skola och allt som hör där till. Köpte alldeles för mycket gottigottgott men hade tack och lov lite pengar över för en medaljong, som hade formen av ett hjärta och ett C på, tyckte det var ämnat för mig :)


   

The Haunted House
Några föräldar, inklusive min värdmamma, fixar alltid ett haloweenhus varje år för att skrämma alla småbarn så här är vi på en spökvandring. Lägg märke till Gorillan, som gjort hjärntransplantation, för det är jag som tillverkat hjärnan! Klapp på axeln till Carro ;)


 
 James var inte sådär jätteroad av festivalen, men lekparken var kul i alla fall :) 




The talent show!
Tjejerna i skolan fick en chans att visa sina talanger, vilket var mycket blandade,
 t.ex. karate, rockringdans, stand up komedi och sång.

Ovan till vänster och mitten har ni två versioner av Hanna Montana, en när en liten pärt sjöng/skrek "It's the climb" och den andra när två tjejer visade alla rörelser till "Party in the USA", men glömde sjunga ;) Till höger är min favorit, sju sötnosar som sjöng "Do re mi" från den underbara filmen "Sound of muisc", de var klockrena!
Nedanför har vi Anna-Liisa och hennes gäng som sjöng "Hey Burke's Sister", de hade gjort om "Hey Soul Sister" och de var riktigt duktiga :)

Lördagkvällen spenderade jag hos Sofia med underbar god taco-köttfärs, ytterligare för mycket gottigottgott
och två roliga filmer, det blev en mycket mysig lördag! :) 
Vi hittade bearnaise i affären med så snart ska den ljuvliga såsen sätta Knorr på tillvaron för oss!

my new love <3 



 Det är lite mysigt med skype-dater faktiskt! Hade en underbar sådan med Elin häromdagen, haft några med min älskade familj, gruppsamtal med twinsen och Adam, Fisen i Seattle, Teknikern Hagström, Evelina som jag snart ska boka ny tid med och på onsdag väntar Kriss! Här är lite härliga skypebilder som jag fångat än så länge på de fina:

 
  


 Har nu precis druckit mitt honungsvatten, fick akut-ont i halsen ikväll, så hoppas att min vanliga kur hjälper, har liksom fått med älsklings-chinagarden till staterna! Karin kom precis hem nu med nyhandlade matvaror klockan halv elva på kvällen, men äntligen fylls det tomma kyskåpet på! Hon fick lite ändrade planer ikväll för hon blev bjuden till någon sittning, DÄR OBAMAS FRU MICHELL FÖRELÄSTE! Tycker det var supercoolt!

Nu är det dags för sängen, ska fixa mig tidigt imorgon för ska möta Lina och hennes svenska grannar i stan för cheescake! Eller iaf mat på the CheesecakeFactory, mumma!
Hoppas nu på en natt utan några mus/kliapåryggen-incidenter!
SWEET DREAMS <3


I wanna be a cowboy

Fredagkväll i San Francisco och jag sitter på Starbucks och myser med en vaniljlatte och bra musik i öronen, två favoritlåtar just nu:

Céline Dion – It's All Coming Back To Me Now - Radio Edit 1
Bruno Mars – Just The Way You Are

gammalt och nytt, det är det jag gillar :)

Ska snart dra mig hemåt för att ta hand om kidsen. Vi har FF så det ska bli bus !

Igår fick jag se hela GoldenGate-bron för första gången, Så Fint! Gick en promenad med Sofia så nu har hon visat mig en ny sida av staden vilket resulterade i extremt krampande vader pga av alla trappor och backar eftersom det var på andra sidan kullen av där jag bor, men det var så härligt vid stranden så gör gärna om det även om jag får kramp igen :P

    
  
    
   

På vägen hem från GoldenGate-beach-promenaden fick jag ett sms med glada nyheter från Hostmommi att musen är död! Jippi, kan sova lugnt igen! :D




RODEO
Eftermiddagen bestod även denna dag av bilkörning och både jag och Anna-Liisa insåg att jag behlver träna en hel del på fickparkering för att klara mig här i staden. När vi hämtat upp Karin bar det av på The California Freeway till the Cow Palace där vi gick på rodeo, och det var en upplevelse! Så amerikanskt och cowboyigt! Men helt galna hästar, tjurar och ryttare :) Eftersom jag fortfarande väntar på min systemkamera från Sverige så får ni nöja er med dessa suddiga bilder från digitalkameran, den kan liksom inte fånga exakt hur det såg ut :P


   
  
   
 

Nu är det dags för mig att gå hemåt, Ha en bra helg alla!


Mouse in the House

MUSEN ÄR TILLBAKA!!

IUCSH! Kom precis in i mitt rum och satte mig ner och jävulsmusen springer ifrån min byrå ut genom dörren på en sekund! En mörk äckligt liten mus! Jag mår illa! GAAH! Skiter i om jag skrämmer mina framtida översovare fröknarna Hasnen och Bredberg, om de tycker om mig tillräckligt mycket sover de över i alla fall :P Men Usch, vad gör den jäveln här inne, JAG HAR INGET MER SVENSKT GODIS, KOM INTE HIT!


when the moon hits your eyes like a big pizzapie that's amore!

Vilken stressig idag, allt har gått på varann! Blev till och med så stressigt att jag inte hann med min skypedate med Elin, vi ar inte pratat "online" sen jag åkte! Hoppas det blir fredag så det blir av denna vecka :)

Iaf, åter till min stressiga dag: Den började med att jag på något sätt låste ute mig sjäv från mitt rum (!) och Anna-Liisa trodde det var musen (ja, jag har haft en mus på mitt rum som ätit upp mitt svenska godis) som låst, det var ju faktiskt lite gulligt sagt :P Men det var nog inte musen utan jag som krånglat till det för mig. På grund av denna incident fick en stressad mamma skjutsa sin dotter skolan istället för jag hade mina skor i mitt rum och jag kan inte köra bil i strumpor :P och körkortet var där inne med. Medan ungen blev sjkutsad till skolan prövade jag alla möjliga nycklar till rummet och när jag insåg attd et avr lönlöst att rycka i handtaget mer fick jag ta den yttre vägen, tack och lov att fönstret var öppet! Så jag rent ut sagt crawlademig in i rummet genom den 30cm höga springan i fönstret och kom efter mycket om och men in. Hoppas inte grannarna såg mig bara för antagligen skulle de tro att det avr en mycket osmidig inbrottstjuv eller undra över hur svenska flickor tar sig in i huset. Jaja, nog om "låsautesigsjälvfrånrummet-incidenten".

Åt brunch med Sofia, Göteborgar-aupairen i mitt område, på starbucks sedan och följde med henne till hennes mysiga hem och hälsade på de söta hundarna. Var även fler folk att hälsa på där för de hade haft en vattenläcka så det rasade ner saker från taket som hantverkarna/målarna/rörmokarna drog ner. Efter hundpromenaden och lunch-shoppingen så möttes vi av ännu flera människor för då hade brandlarmet gått två gånger på grund av rök ifrån lagningen vattenläckan, på något sätt, så brandbilen var där och tre brandmän. Och trots flera samtal ville inte larmet stängas av så det tjöt så länge jag var där tills det var dax för mig att dra mig hemåt. Men mitt första intryck av huset var iaf att det var mycket händelserikt, tror dock inte att det är det jämt, inte såå mycket i alla fall :P

Efter en snabb lunch satt jag sedan i bilen i ca två timmar och skjutasde barnen, kompisar och mammor lite här och var i staden. Förstår inte att jag kan köra bil i denna stadstrafik, det är liksom bilar och tutor överallt! och backarna är otroliga! När man står stilla i dem när det är kö till korsningarna känns det precis som när man sitter i Lisebergsbanan i första backen och väntar på att den ska köra iväg, bara att då slipper man själv ha kontrollen över kärran, det behöver man dock i dessa backar, vilet är lite scary..
Vi hann under eftermiddagen i alla fall med tennislektioner, hämta fyra ungar från skolorna, köpa haloweenklädsel till lillkillen som kommer vara en cool ninja, lämna av mamman på party, äta urgod italiensk mat på "Buca Di Beppo" med barnen (kalemair-, mussel-, och räkpasta!) och till sist hämta upp mamman från partyt.


My Ninja-boy

Det var min onsdag det! 
Och när vi ändå är igång kan vi ju ta tisdagen med likagärna!

Alla mina dagar innehåller mycket diskning på grund av att den nya diskmaskinen ännu inte kommit! Detta har lett till att jag fått min första present av värdfamiljen, nämligen, Ett par Diskhandskar som jag är så glad för :P De är ju liksom gröna, har rosa prickar och en rosett, urgulliga, så just nu ser jag fram emot disken ;)


  

Efter diskandet och för mycket datasittande sparade jag mina busspengar (som jag senare köpte ben&jerry-glass för) och gick ner till staden och fixade Social Security Card, så efter att det är hemskickat måste jag verkligen boka tid till körkortsteoriprovet (iusch). Sen strosa jag runt en del i city på Westfield-köpcentrat som var jättefint. Men säljare dras till mig som magneter, eller tvärtom. Gick igenom en 30meter lång gång med flera olika "stånd" och det tog en halvtimme! Alla stoppade mig och jag stannade såklart och lyssna, man får ju trots allt gratissaker; nagellack på ett finger, fint egenblandat läppbalsam, ett telefonnummer, babylena händer och det bästa; att veta att man aldrig ska stanna vid kroppsvårdssäljartjejen, hon tjata hål i huvudet på mig!

Det var min tisdag det, Måndagen skiter jag faktiskt i!

Imorgon blir det fönstershopping (håller mig till budgeten än så länge och ska fortsätta med det!) och rodeo på kvällen, vad det nu innebär, förväntasfull är jag iaf!

Puss på er alla mina sötnosar! Hopp i säng för mig nu, och jag ska akta taket :)


Vill bara dela med mig av mitt försök till en vacker pannorama-bild över staden San Francisco,
en anig sned blev den dock.. :P


a weekend with my blondie!

En sådan härlig helg jag har haft med LinaFina :) Shopping var ju det som var högst upp på "att-göra-listan" och det kan jag säga att vi ägnade oss åt en hel del, båda lördag och söndag. Detta bidrog till ett stort minus i kassaboken så efter denna vecka ska jag göra upp en budget och bara köpa sådant som är nödvändigt. Dock är nödvändigtattha-listan är ganska lång... Men har i alla fall inskaffat en platttång, smyckeshållare, för mycket kroppsprodukter och tuggumin så det kan nu stryckas från den listan :)

Bara så att alla vet så bor i Lina i ett paradishus och hon har en paradissäng (JA, den är lika skön som hotellsängen i NY, vilket min inte är!) som jag kommer lägga beslag på så mycket jag kan. Världens finaste utsikt från altanen har hon också så där ska vi spendera många ljumma sommarkvällar :) Måste även tillägga att hennes bil är urgullig, ett litet tillbucklat krusbär!

Förutom shopping tog vi också hand om barnen i huset några timmar och vilka änglar (hosthost). Det där var lite för mycket ljug för den yngste grabben var inte en ängel tyvärr, mer är nonstoppskrikandetjurbulle när han väl fick sina utbrott, och det blev en del. Det roligaste, nej förlåt, det värsta var i mataffären när han satte sig ner på golvet, tjöt, skrek, drog i Linas ben och vägrade lyssna, så höll han på en halvtimme ungefär. Och trots att det var väldigt jobbigt för Lina så hade jag faktiskt riktigt kul. Skulle kunna betala en stor summa pengar för att se hennes ansikte igen, helt uppgivet och det bara uttryckte: "What the fuck gör monstret?". Haha, ja, det var nog en av helgens höjdpunkter, förutom sängen såklart ;) Flickan, som är lite äldre, skötte sig väldigt bra faktiskt :) Och trots mrCrazys utbrott så var han väldigt gullig! Och de båda hade båda vädligt fina rum med, den lilles skrek bokstavligt talat oranget (allt var oranget, vilket är hans favoritfärg) och hennes rum var översvämmat av barbiesar, hellokitty-prylar, disneyprinsessor och rosa färg. Mycket intressanta rum :)

USA:s stora skräck har vi hunnit med att uppleva med, nämligen "the california freeway" :P Trots att vi hade en kvinno-GPS i bilen var det ändå läskigt, eller mest läskigt för Lina kanske, jag tyckte det var ganska spännadne eftersom jag inte satt bakom ratten. Eftersom GPS:en inte hjälpte till att kolla om det var fritt fram att byta till någon av de sex andra filarna fick jag agera "kollaefterbilar-GPS" ;) Men jag måste ge en store eloge till Bredbergskan för hon skötte sig mycket väl och när hon och hennes älskade GPS bygger upp ett lite mer kärvänligt förhållande kommer hennes körningar på motorvägen gå galant!


Det var helgen det! Har dock inte nämnt all god mat vi tryckt i oss, men det finns bildbevis på här nedanför så nu kommer några av de många bilder kameran knäppte under de två mysiga dagarna:

här kommer hon i krusbäret, rullar in på stationen som att hon äger den för att hämta mig!

  
Walnut Creek
  
Lunch på Starbucks med varsin härlig starbucksdrickormedlångt namn, vilket lina älskar.


  
On the freeway


Chinese Food @ Linas place



   
Linas små sötnosar!



Såhär tillbringade vi lördagkvällen :)


Sundaymorning in California




paradissängen!


Brudarna redo för en ny shoppingdag


                       
¤Great food på jukebox-stället!   ¤smaskigaste frozen youghurt    ¤Lina in action

 
Här har ni resultatet efter en denna helg, ganska nöjd faktiskt, men nu ska jag föja budget!
Lina slängde med mig några tidningar och böcker hon läst ut med så nu har jag läsning så det räcker en månad framöver :)


the days in New York

Usch för blogg.ses uppladdningsprgram för bilder,
det har tagit en evighet att ladda upp New York-fotona!
Men nu är de fixade i alla fall.
Hade tänkt dela med mig av dem tidigare
men på grund av internet-problemet så blir det inte förens nu,
men bättre sent än aldrig tycker jag.
Så om ni vill veta hur en STS-aupair-förberedelsekurs kan se ut
är det bara att rulla ner och kolla igenom bildkollaget :)


HEJDÅ SVERIGE, ses om 13 månader!


  
på flyget med grannen Emelie, vi älskade verkligen flygmaten (grå(!) korv med svarta prickar)

  
          Arlanda flygplats      Frankfurt flughafen         NEWARK AIRPORT         



HIMMELRIKET!
Kunde inte välkomnas till hotellet på ett bättre sätt efter en resa på 16 timmar


    
Matsalen och lunchen, som jag inte kan klaga på.


    
På väg in mot the Big Apple.

     
     
TIMES SQUARE
    
    


  
Rockefeller Center


Här har vi henne, Frihetsgudinnan!



SCHOOLTIME
    
-Hissen up      -Utanför Hotellet     -ABC-practice på gummibäbisar  -Good to know, ha? ;)

   
Under lektionerna i den stora salen

   
R a s t

 
Once a gymnast, Always a gymnast :P (not;)


     
Taxi to the mall                                              At the mall

Sista dagen
 
Soluppgång över New York, biglike!                 I väntan på resan mot familjen :)


DET VAR NEW YORK DET,
jag lovar att jag kommer besöka staden som aldrig sover igen!


my little bunny

Min Stampe finns inte längre, han somnade in förra veckan..
Nästan elva år blev plutten, han har fått vara med om mycket, gubben min!

Kan faktiskt erkänna att han kanske inte hade världens bästa "mattesar",
men Stampisen var älskad i alla fall och han kommer bli så saknad!

Men jag slår vad om att han hoppar omkring där i kaninhimlen just nu
och letar efter hans favoritställe,
när han är på sommarbete på landet och busar med Findus-katten,
då trivs han som allra bäst :)



November 1999 - Oktober 2010


   

Hejdå Gubben ! <3


A very cosy friday

Min lilla sweetie har varit sjuk idag så har tagit hand om en febrig tjej mest hela dagen, men hon börjar krya på sig nu :) Under dagen har även husets "vaktmästare" installerat en ny diskmaskin så snart slipper jag diska för hand, way! Den förra gick sönder för ett tag sedan och den var såklart gjord i Sverige, så har fått lite skit för det ;) Så i denna familj har nu svenskarna ryktet att de gör dåliga diskmaskiner och inte kan köra bil, sorry :P De har iaf köpt en amerikansk nu (diskmaskin, inte bilförare) så hoppas den håller längre!
Har varit en riktigt mysig slappdag! Förutom att agera sjuksyster och kollat på installationen av diskmaskinen har jag bara vandrat omkring i mormors sockar och min mysiga New York-hoody och ätit kakor och suttit vid datan, men jag börjar få nog utav den nu fatiskt, för stunden iaf :P vilket passar ganska bra för jag måste fort göra i ordning mig för en starbucks-fika och ett biobesök med en svensk aupair som bor nära mig, vi ska se "The social Network" :) Blir en härlig fredagkväll hoppas jag!


one week in San Francisco

Är tydligen detsamma som en vecka utan Internet. Men äntligen, underbara trådlösa nätverk, nu är du hos mig! Jag har ärligt talat drömt om denna stund, säkert tre nätter! Att när jag tryckt på den lilla e-ikonen på skrivbordet har msn.se kommit upp som förstasidan, men när jag vaknar mornarna därpå och trycket på ikonen så upptäcker jag att allt bara var en dröm, för den välkända sidan ”Webbsidan kan inte visas” stirrar såklart tillbaka på mig. Men tack gode gud att mina böner blivit besvarade, äntligen kontakt med omvärlden! Blir ett lååångt inlägg nu och imorgon, för oss USA-bor men ikväll för er svenskar, är jag tillgänglig vid datan och är sååå pratsugen! De jag umgåtts med sneaste sju dagarna har antingen varit personer under tio eller över 40, inget fel med det, men behöver lite tonåringar (okej Hanna, 20-åringar funkar med ;) Tack och lov att jag fick snacka av mig med min Fis häromkvällen i alla fall. Hon ringde ifrån Seattle och vi hade ett av våra vanliga mysiga långa samtal, så härligt att höra hennes röst, en röst man känner igen! Låter löjligt, men en vecka från denna pryl eller rättare sätt dess tillgång till webben är faktiskt svårare än vad man tror, speciellt om man har en Atlant mellan sig och sina kära. Men nog prat om mitt internet-bohov, nu finns det här och det menas med att vägen till mina svenskar är öppen!

Anyway, let´s get to it!
San Francisco, California, what a lovely place! Totally amazing! Jag är kär I dess hamn, strand, city och parker. Dock har jag inte fallit för vägarna än, det är kullar genom hela staden och eftersom hela halvön är som centrum så är det stadskörning hela tiden, och de flesta vet att det inte är min bästa grej. Har märkt en annan sak som inte heller är min största talang när det gäller driving skills.. dvs att köra ut från smala garage-dörrar, inte min grej alls. Första gången jag ska ha bilen själv skrapar jag upp sidan ovanför hjulet, ajajaj! Min snälla värdmammi var inte helt galen dock, tack och lov, det fixade sig faktiskt ganska bra. Jag tror inte hon kan bli galen ändå, hon är för snäll. Hon berätta om en annan aupair som hade kört familjens nya bil från familjens nyrenoverade hus, men istället för att backa ut från uppfarten hade hon tryckt ner gasen och kört rakt in i garagedörren så att hela bilen och garaget blir totalförstört. Karin kanske skulle bli lite galen om jag gjorde det förstås, tur att det inte är ett nyrenoverat hus eller ny bil, om man tänker på det sättet. Bilen vi har ska jag inte klaga på, den är ju automat och det tackar jag för i dessa vägar som bara går upp eller ner. Och huset är jättemysigt. Bor i ett nymålat rum (när de måla om det drog de ur massa datasladdar o det var då nätet la av) på nedervåningen. Har utsikt över en igenvuxen trädgård och jag ligger vägg i vägg med garaget, så bilarna står säkra (de har en mercedes cab! som jag alltid drömt om! Ja, det och Internet förstås :P) Området är helmysigt och ligger i mitten av allt så det är därför nära till allt. Har blivit kär i parken bredvid och i tisdags tog jag min första springtur genom den också, den är ca 6m lång, bamsestor! Och i tisdags hade jag gett mig den på att ta mig till havet, jag ville se den kaliforniska stranden. Så med bestämda steg satte jag av genom parken, förbi uteliggare, vattenbufflar, sjöar och blomstrande dalar mot the pacific ocean för att få doppa fötterna i det iskalla vattnet. Ni som hört Rocky-historian vet vad mitt motto var ;) Efter mycket om och men var jag till slut framme vid paradiset och det var värt mödan! Jag har verkligen kommit till Kalifornien! Kan inte fatta det! Världens längsta strand, med sanddynor, lenaste sand, stora vågor och fullt med läckra surfare! Jag menar är inte California a dream or what!? Satt och njöt där i morgonsolen en timme säkert och bara sög in allt! Helt underbart! Sedan var det ju vägen hem och då kunde jag ju inte ha havet som mål. Så det som fick mig att fortsätta promenera hemmåt och hålla modet uppe var ju då såklart mat, eller rättare sagt dryck, jag har nämligen blivit helt sålt på apelsinjuice, dricker säkert en liter om dagen. Inte för att den är bättre här än i Svedala men den fanns där när Internet svek mig ;) Efter 45 min gående och hettande sol fick jag till slut njuta av min apelsinjuice iaf, men jag måste erkänna att havet var så mycket bättre än den oranga drycken, så mycket bättre!

Måste bara berätta att det är sommar här, s o m m a r ! Soligt varje dag, eller iaf de sju dagar jag varit här : ) Går runt med kortbyxor och linne men det är ändå för varmt, helt fantastiskt! Försöker bygga upp en liten solbränna varje dag så att mina barbenta ben inte bländar bilförarna här i staden. Dock säger alla San Francisco-bor att det aldrig brukar vara såhär varmt så jag ska njuta så länge det varar, för snart kommer kylan har jag blivit varnad för !

Men kanske det viktigaste; jag trivs! Barnen är urgulliga, verkligen 100% genomgoa! Har ikväll stoppad om sonen, dvs fotbollsmålvakent och legoälskaren, och även bäddat ner den sjuka dottern, som är så tjeigt söt och en pladdermaja, hon skötte sitt vattenintag för dåligt idag under skolans utedag. Mamman är superdupersnäll! Amerikanarna är trevliga! Shoppingen är amazing! Området är kanon, men har nog redan sagt det ;) Sammanfattningsvis; det går ingen nöd på mig, förutom längtan efter er såklart!

Jag måste bara säga, en sista gång, att det är så förbannat skönt att ha Internet. Sitter och läser alla underbara meddelanden jag fått under veckan från mina älsklingar. Har tårar i ögonen av Elins blogginlägg om dagen vi sa hejdå, du anar inte hur mycket jag kommer sakna dig min ängel! Och Becka! Har rysniingar över hela kroppen för de stora nyheterna! Svarar på allt fint efter min skönhetssömn, väckarklockan ringar nämlingen på halv sju varje morgon. I alla fall så hoppas jag att några av mina svenskar är online på sin fredagkväll (min fredagmorgon), för de som är det får sig nämligen en stund med mig :) Saknar er <3



Njut nu lite av bilderna så ni får lite kalifornisk anda över er, så hörs vi snart så jag kan sprida lite mer USA-anda!

Good night! / eran San Francisco -tjej !

 


California, Here we come!

Ytterligare en dag i staden som aldrig sover har rullat förbi och idag har vi hunnit med att träna CPR på plastbarn, vänt gummibabys som fått ngt i halsen upp-och-ner och fram-och-tillbaka som en pankaka, njutit av den amerikanska solen och klarblåa himlen, ätit alldeles för mycket god lunch och till sist the highlight of the day; shopping! Efter skoldagen väntade en tur i shoppingcentret :) Inhandlades en svart halsduk, som nu ersatt den borttappade, och en typisk caroline-klänning (ja den är randig, ja, den är blå, ja, den är väldigt sailor ;) Var även inne i en elektronik-affär för att köpa en fungerande adapter och jag ser tydligen så europeisk ut att jag inte ens behöver säga något för att få en sådan, log bara till killen i affären som pratade i telefon och han sprang fort och hämtade en svensk adapter :) Och vad det gäller kläder och annat roligt så kan jag säga att USA får fem av fem C av Caroline (CCCCC) för den fantastiska shoppingen! det finns så mycket och det är så billigt! Måste erkänna att ni svenska brudar skulle vara avundsjuka om ni fått se vad jag sett idag, nice clothes everywere!!

Lite NY-bilder:


the New York girls!

Linköpings-blondinerna framför frihetsgudinnan

Sunny NY

Snart är den i NY över, imorn lämnar vi staden.. men inga ledsna miner för det! För då bär det istället av till San Francisco och träffa värdfamiljen! Är väldigt nervös men ändå jätteexalterad! Håll tummarna för att mamman gillar den tunga presenten och att ungarna gillar mig ;)  helt ofattbart att jag är hos dem om ett dygn! Och ni som hört om var jag ska spendera helgen kan glömma det, det blir inget LA för min del pågrund av sjukdom i hemmet, så att ni vet ;)

Eftersom jag är ett fan av all allsång som finns och att jag ska till Kalifornien imorgon så har jag en ganska passande idé: Sätt er nu tillrätta framför datan, tryck på länken nedanför och sjung sedan med i denna underbara låt, och ta i från tårna för min skull!

http://www.youtube.com/watch?v=Asiyu-wnYOo


One, two, a one two three GO:

We've been on the run
Driving in the sun
Looking out for number 1
California here we come
Right back where we started from

Hustlers grab your guns
Your shadow weighs a ton
Driving down the 101
California here we come
Right back where we started from

California!
Here we come!

On the stereo
Listen as we go
Nothing's gonna stop me now
California here we come
Right back where we started from
Pedal to the floor
Thinkin' of the roar
Gotta get us to the shore
California here we come
Right back where we started from

CALIFORNIA!!
HERE WE COME!


Vet inte när jag skriver igen, men det är iaf inte i denna sköna hotellsäng utan i min nya säng i CA :D hoppas den är lika skön ;)

Vill till sist hälsa ett stort lycka till till min Fis som åker till staterna imorgon, det kommer funka super!

XOXO / gossip girl

(utan så mycket gossip dock, lät bara coolt att få känna sig som henne, är ju liksom i ett hotellrum i New York City, så varför skulle det inte kunna vara jag? :P )


I DO LOVE NEW YORK

Vilken stad detta paradis är! Time square var bara gåshud hela tiden, världens grymmaste gata seventh/fashion avenue! Är precis hemkommen från en fem-timmars busstur i New York City och det var helt galet! Jag har dock tvärr jetlag, vilket jag övertygade lina om att jag absolut inte skulle få, så på vägen tillbaka till hotellet sussade de två svenska blondinerna så gott och efter en kanonskön dusch är det dags igen att hoppa ner i den underbara sängen. Kan inte sluta prata om den, den är liksom himmelriket. Innan NY-touren hade vi lektion som var ganska hyffsad ändå och åt en ubergod lunch :) Det är inte så mycket att klaga på här liksom :) Har dock en sak, min adapter jag köpte funkar inte till min datasladd och batteriet dör snart och jag orkar inte gå över och låna linas adapter så jag måste sluta skriva innan den kollapsar tyvärr, så mer än så får ni inte höra om min dag.
Hoppas ni har det lika bra som jag i vårt kära avlånga land!

Stora blöta storstadspussar från fröken Sund!




Elin, du har så rätt, New York is the place to be!

I am dreaming!

Vill bara slänga in ett litet kort inlägg om att jag är framme i THE BIG APPLE! Klockan är halv tre på natten för er hemma i Sverige men här är den bara halv nio på kvällen, men jag tänker sova iaf, är såå trött! Har sovit tre timmar på planet från att jag vaknade klockan 10 i söndagsmorse så tycker jag har förtjänat den stora sängen i vårt hotellrum, delar säng med två franska brudar :P Flyget har gått bra, fick springa till gaten i Sthlm och satt och vänta vid fel gate i Tyskland men vi har iaf kommit fram nu, till slut. Imorn ringer väckarklockan 6.00 och sen är det lektion från 8 till 17, och efter det ska vi på NY-tour :D Lina hälsar så mycket, ni kan läsa om typ samma sak på hennes blogg :) www.linabredberg.blogg.se 

Kan verkligen inte fatta att jag är här!!! Nyper mig hela tiden för jag tror jag snart ska vakna upp i min säng i mitt röda rum, men det gör jag inte. Nu ska jag däremot drömma på riktigt, och sova gött i min stooora hotellsäng!

TÄNKER PÅ ER!


Kan lova att det inte är såhär vackert från hotellrummet plus att det regnar :P Men det är great iaf! 
NattiNatti <3

because I'm leaving on monday morning

Lämnar mitt Lkpg snart, sitter i bilen om en timme med hela familjen. Har haft en fantastisk dag med alla kära som varit här och sagt hejdå. Fy fan för avsked. Gråtkalas. Ska fixa i ordning det sista nu, så hinner inte skriva mycket mer. Caroline Sund packar i sista sekund är ett "ordspråk" som kommer följa med hela mitt liv känner jag, från gympatävlingar till flytt till USA.

Vill bara säga hur mycket jag älskar er alla mina underbara som jag lämnar här i lilla landet lagom och hur mycket ni betyder för mig! Ingen nämnd ingen glömd, men ni vet vilka ni är!
NI LYSER UPP MIN DAG!

såja, inte gråta mer, sparar tårarna nu till familjen..

Vet inte när nästa gång jag skriver blir men jag vet iaf att det INTE kommer vara vid detta skrivbord :)

GOOD BYE SWEDEN HELO NEW YORK!

tack för att ni finns älsklingar <3

Countdown: 5 hours!


can anyone understand?

Kan någon förstå att det är i övermorgon jag åker? Jag kan inte fatta det iaf. I ÖVERMORGON! och jag sitter här, som att det är en helt vanlig lördag och ska snart åka iväg till jobbet, och är inte ett dugg nervös! Och det är caroline sund vi pratar om, som blir nervös för allt! Men att spendera ett år i USA är väl ingen big deal alls tydligen! Jo, det är det, så nerver jag ber er, kom! för en gångs skull saknar jag er!
 

Gårdagen var en fin kväll : ) hehe, tack alla mina pärlor för att ni finns!
Sen kör vi på att åtta bilder säger mer än åttatusen ord :P




Nu ska jag tillbringa min nästsista dag i Sverige på jobbet, vilket jag ser fram emot, Jag får ju åka dit kungligt, back on a motorcycle :) Så ska få i mig lite frukost innan Classe hämtar mig, nu ska det bli åka av!

Count down: 1 day, 20 hours

tonight's gonna be a good night

Härligt att sätta på radion fem minuter efter att man vaknat och black eyed peaces partylåt "I gotta feeling" spelas, finns det ett bättre tecken på att kvällen kommer att bli lyckad? Tror inte det! Det blir sista krogrundan i Lkpg på en väldigt väldigt lång tid och den kommer bli något att minnas! Så ni vet vart ni hittar mig ikväll! Ågatans dansgolv kommer inte vara säkra när gänget drar runt där ;) 

Vissa kommer nog ihåg bättre än andra ett inlägg jag skrev för några veckor sedan ("mrMeat") om hur kanonbra det är att ha på mobiltelefonen under natten. Denna natt har jag upptäckt att det finns några nackdelar.. MrMeat har nämligen varit i farten igen, men jag får hitta på ett annat smeknamn, för kött var inte anledningen till att han ringde denna gång. Kan sammanfatta det 40minuter långa samtalet med att det är ganska roligt att hänga med på en utekväll när man själv ligger i sängen men får bestämma allt personen i andra änden ska äta och dricka, för han lyder allt man säger! Aja, det kanske inte var någon nackdel med det samtalet, förutom att bli väckt mitt i natten och förlora en timmes sömn, men det var det värt! För om man har mobilen på under natten så kan jag lova att man kan få skratta en hel del med!

Ses ikväll festfolk!
                               

                                   TONIGHT IS GONNA BE A GOOD GOOD NIGHT!

Countdown: 2 days, 17 hours

RSS 2.0